Annonce
Sport

Millionprojekt i Kristrup klar til at gå i jorden: - Det kommer til at få ufattelig stor betydning

Der er stor glæde i Kristrup Boldklub, som med Aktivitetscenter Tirsdalen gør klar til at sparke nyt liv i hele lokalområdet. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Aktivitetscenter Tirsdalen, et projekt til godt fire millioner kroner, er næsten over målstregen. Allerede til efteråret forventes Aktivitetscenteret, der blandt andet får en tilhørende kunstgræsbane, at stå klar.

Randers: Kristrup Boldklub er nu så tæt på at drible over målstregen med det storstilede millionprojekt, Aktivitetscenter Tirsdalen, at man forventer at kunne tage første spadestik allerede i juni.

Man er nu blot 200.000 kroner fra at være helt på plads med finanseringen af projektet, der kommer til at lande på godt fire millioner kroner.

- Vi skal selvfølgelig have de sidste penge ind, men det føler vi os også ret sikre på, at vi kan hente via sponsorer og private bidragydere. Det er ikke noget, der forhindrer os i at starte op. Vi forventer at kunne gå i gang med anlægsarbejdet i juni, og så håber vi, at det står klart til september, siger tidligere fodboldformand i Kristrup Boldklub, Jan Busk, der sidder med i arbejdsgruppen bag Aktivitetscenter Tirsdalen.

Annonce

Aktivitetscenter Tirsdalen

10.500 kvadratmeter kunstgræsbane - en 11-mands bane samt nogle mindre baner i den ene ende.

Overdækket sceneområde.

Overdækket socialt opholdsområde med møbler.

Løbebane.På løbebanen etableres en bip test, hvor man kan dyste mod hinanden. Desuden kommer der en LED-tavle med highscore og fitnesslevel fra løbebanen.

Streetbasketbane.

Eventuelt en petanquebane.

Vitalt for klublivet

Omdrejningspunktet for projektet er en ny kunstgræsbane, der vil blive anlagt på den nuværende grusbane ved Tirsdalens Skole.

Men derudover vil der blive etableret et aktivitetscenter, som skal kunne samle befolkningen i området på tværs af alle aldre.

- Det kommer til at få ufattelig stor betydning for både Kristrup Boldklub og hele området. Det er i den grad gået ud over klublivet, som har ligget dødt henover vinteren, at vi ikke har haft en kunstgræsbane. Der er ingen fodboldspillere nu om dage, der vil træne på en jordbane. Det her giver os helt andre muligheder for at udvikle klubben, siger Jan Busk.

- Men aktivitetscenteret vil også komme til at tiltrække mennesker fra lokalområdets børnehaver, skoler og plejehjem. Der vil blandt andet blive etableret basketkurve, sceneområde og løbebane med bip-test. Men der vil også være et område, hvor man stille og roligt kan sidde og nyde livet, hvilket forhåbentlig er noget, som de ældre vil komme og nyde godt af, tilføjer Jan Busk.

En bid af "Fremtidens Kristrup"

Idéen om Aktivitetscenter Tirsdalen begyndte egentlig som en del af projektet "Fremtidens Kristrup", som er en endnu større plan til mellem 30 og 40 millioner kroner.

Den tæller blandt andet også helt nye faciliteter og en opvisningsbane ved Tirsdalens Skole.

- Det håber vi fortsat på, men det ligger længere ude i fremtiden. Da vi præsenterede Randers Kommune for "Fremtidens Kristrup", bad de os om i første omgang at vælge noget ud, og det blev så Aktivitetscenter Kristrup, siger Jan Busk.

Randers Kommune bidrager med et tilskud på 1,25 millioner kroner samt et lysanlæg. Men derudover er finanseringen kommet på plads via bidrag fra fonde, virksomheder og lokale beboere. Desuden har fodboldmedlemmerne i Kristrup Boldklub sagt ja til en 50 procents stigning i kontingentet i to år.

Senest er der kommet et bidrag på 30.000 kroner fra Nordea Fonden.

- Det er et virkelig spændende projekt, som Aktivitetscenter Tirsdalen er ved etablere, og det er helt fantastisk, at der bliver et samlingssted med fokus på sundhed, bevægelse og nye fællesskaber for alle aldre. Der er ingen tvivl, at der i disse coronatider aldrig har været større behov fra det lokale til for hjælpe og støtte foreninger og andre gode initiativer på vej, og jeg glæder mig til at se hele projektet opført, siger Filialdirektør Steffen Ludvigsen fra Nordea i Randers.

Ifølge Jan Busk forventer Kristrup Boldklub fortsat at bruge Kristup Stadion som kampbane.

Snart er der en spritny kunstgræsbane i Kristrup. Visualisering: Stig Ilkrone
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce