Annonce
Randers FC

Millionunderskud i Randers FC: - Det nemmeste ville være at skyde skylden på corona-situationen

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Randers FC Holding A/S kommer ud af regnskabsåret 2019/20 med et minus på 4,4 millioner kroner. Årets underskud er en anelse større end sidste års røde tal. Det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, siger bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen.

Fodbold: I sidste regnskabsår stod der minus 4,1 millioner kroner på bundlinjen i Randers FC Holding A/S.

En mærkbar forbedring fra det rekordstore underskud året før på 11,6 millioner kroner, men den positive udvikling er ikke fortsat ind i regnskabsåret 2019/20.

Randers FC Holding A/S har netop præsenteret et underskud på 4,4 millioner kroner ved selskabet generalforsamling.

Annonce

- Vi forudsagde, at vi ville få underskud i regnskabsåret, og at størrelsen ville afhænge af placeringen i Superligaen, og hvad vi kunne realisere af transferindtægter. Underskuddet er marginalt større end i 2018/19, og det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med – selv om det faktisk var forventet. Det nemmeste ville være at skyde skylden på corona-situationen. Det har nok haft en vis indflydelse, men det ville nu ikke have været meget anderledes i en normal situation, siger bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen i en pressemeddelelse.

Forventer overskud

Randers FC Holding A/S har dog stadig en fornuftig soliditet med en egenkapital på 22,7 millioner kroner og en soliditetsgrad på 31,4 procent, som bestyrelsen forventer vil øges i nærværende regnskabsår idet man forventer et positivt resultat i regnskabsåret 2020/21.

- En af årsagerne til, at vi forventer et positivt resultat er, at vi i dette regnskabsår får større transferindtægter, end vi havde sidste år. Det sidste er ikke et gæt. Det er et faktum. Jeg kan dog samtidig oplyse, at selv om vi ikke havde solgt Emil Riis, så opererede vi inden det salg med et budget i balance. Man kan dog ikke oversætte den pris, vi fik for Emil til et forventet overskud. Der er mange andre faktorer, der spiller ind, siger Svend Lynge Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce