Annonce
Sport

Millionunderskud og formandsstop i Hobro IK: Corona og færre tv-indtægter rammer bundlinjen

Den ordinære generalforsamling i Hobro IK A/S første til to udskiftninger i bestyrelsen. Her ses den nye bestyrelse, og fra venstre er det Preben Johansen, Jens Bjørn, Per Andersen, Søren Jeppesen, Peter Christensen, Lars Hird og Jeppe Ugilt Hansen. Foto: Dannie Rosenkrantz
Hobro IK har præsenteret et underskud på 2,5 millioner kroner, hvor coronapandemien og færre tv-indtægter er de primære årsager til underskuddet. Desuden har formand Lars Kühnel valgt at stoppe i bestyrelsen.

Hobro: På banen endte Hobro IK sidste sæson som nedrykkere, og økonomisk endte det også med røde tal på bundlinjen.

Hobro IK A/S skriver i en pressemeddelelse, at man ved torsdagens ordinære generalforsamling præsenterede et underskud på 2,5 millioner kroner efter skat for perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2020.


Fremadrettet skal Hobro IK være bedre til at sælge vores bedste spillere for beløb, der kan rykke noget for klubben

Lars Kühnel, afgående bestyrelsesformand i Hobro IK A/S


Ifølge klubben skal underskuddet ses i lyset af COVID-19, der har sat sine spor med blandt andet færre kampdagsindtægter, tv-penge overført til næste års regnskab og manglende sponsorsalg i forbindelse med pandemien.

- 2020 er året, hvor COVID-19 har sat sine kraftige spor i Hobro IK A/S. Kampe uden tilskuere medførte manglende kampdagsindtægter på både entré og salg i boderne. Hertil blev sæsonen ikke afsluttet i indeværende regnskabsår, hvorfor dele af tv-pengene er overført til næste års regnskab, så set i dette lys, er underskuddet til at leve med, fortæller Lars Kühnel, der ved torsdagens generalforsamling valgte at stoppe sit formandsvirke i bestyrelsen.

Forventer overskud

Den afgående bestyrelsesformand, Lars Kühnel, forventer dog et større overskud næste år trods nedrykningen til landets næstbedste fodboldrække.

- Når vi ser ind i regnskabsåret 01-07-20 – 30-06-2021, ser vi på et stort overskud. Som nedrykker fra 3F Superligaen er der en stor sum faldskærmspenge på et større millionbeløb, som udbetales som et engangsbeløb. Faldskærmspengene bliver brugt til at få indfriet den kortfristede gæld i Hobro IK A/S.

- Fremadrettet skal Hobro IK være bedre til at sælge vores bedste spillere for beløb, der kan rykke noget for klubben og som kan medvirke til at vi kan bibeholde vores position som en del af top 18 i Danmark, slutter Lars Kühnel i pressemeddelelsen.

På generalforsamlingen blev fem af de forhenværende syv bestyrelsesmedlemmer i Hobro IK A/S blev genvalgt. Sammen med Lars Kühnel er det Thomas Bjerre, der forlader bestyrelsen, da han ikke har ønsket at genopstille.

De to blev erstattet af Jens Bjørn og Søren Jeppesen, som begge blev valgt ind i bestyrelsen.

Bestyrelsen i Hobro IK A/S konstituerer sig på første kommende bestyrelsesmøde.

Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen