Annonce
Læserbrev

Mindeord

Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Fra Anja Nikolajsen har vi på vegne af bordtennisholdet i RgF modtaget følgende mindeord om Arne Præstgaard, der døde den 3. juli.

Onsdag 3. juli måtte vi desværre sige farvel til vores kære bordtennismakker Arne Præstgaard. Han sov ind kl. 04.45 lige som solen stod op.

Arne vil blive savnet, meget savnet.

Arne var den store drivkraft til bordtennis i RgF igennem mange år.

Han stod for alt det sociale, lige fra vores årlige bordtennisturnering, vi har sammen med Vorup, til julehygge og morgenmads hygge - gerne med en lille hjemmelavet snaps til.

Han sørgede for, at alle følte sig velkommen og havde det sjovt uanset alder og kunnen.

Arne var et meget positivt menneske. Han var god til at få en til at tro på sig selv på og uden for banen. Arne var altid glad og meget uselvisk.

Vores tanker går til Arnes elskede kone Maria og hans familie, som han elskede højt og talte meget om.

Sov godt Arne, æret være dit minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ida Aukens lave selvværd og hykleri

Håndtryk: Muslimske mænd, der ikke giver hånd til kvinder, gør Ida Auken (RV) vred, fordi hun mener, det er kvindeundertrykkende idioti. Ida Auken, præstedatter og selvophøjet moralist, hvis tolerance og rummelighed forekommer mig teoretisk funderet, burde da arbejde med sit selvværd som kvinde, eftersom en "middelalderlig mand" med konservative overfortolkninger af islam pga. manglende håndtryk kan få den stakkels Ida til at opleve det som "et chok" og får hende til at "føle sig forkert". Ida Auken selv bidrager aktivt til at stemple og stigmatisere de såkaldte normale, håndtrykpraktiserende muslimer, når hun i P1 radio udtaler, at "det går udover alle de muslimer, der lever normale liv" (dem der vil trykke Ida i hånden), og at "de betaler regningen for dem, der vælger at fortolke religionen så bogstavnært". Personligt synes jeg, at det er noget pjat at man ikke giver hånd til personer med den modsatte køn, men jeg har til gengæld aldrig følt mig tøsefornærmet eller hysterisk som Ida, de gange en kvinde grundet sin religiøse eller anden overbevisning havde afvist at give mig hånd og i stedet for hilst på mig på en anden måde. Jeg vil aldrig i livet tolke det som manglende respekt for mig som menneske eller som mand. Hjertelighed, oprigtighed og venlighed sidder ikke i håndtrykket, og det burde Ida som medlem af det Radikale Venstre og formentlig belæst præstedatter da vide. Et venligt nik, et par oprigtigt smilende øjne eller hånden på hjertet er for mig mindst lige så respektfuld måde at møde, hilse og anerkende det andet menneske på som et til tider standard- og uengageret håndtryk. Man skal feje for egen dør først. Det er fint nok, at vi kritiserer visse muslimers ortodoksi, men vi må heller ikke glemme, at hver fjerde kvindelig præst i den reformvenlige danske folkekirke har oplevet diskrimination og forskelsbehandling. Således har 57 ud af de 640 præster oplevet at blive nægtet håndtryk af en mandlig kollega. Ida Auken er et tydeligt eksempel på en socialliberal politiker, hvis frisind og tolerance er blevet forurenet af den årelange og umættelige islamofobi og muslimbashing.

Annonce