Annonce
Navne

Mindeord: Harry Tange

Harry Tange. Pressefoto
Annonce

Dansk Broder Orden, repræsenteret ved Arne Erikslev, har sendt følgende mindeord om fhv. revisor Harry Tange:

Vi modtog det sorgens budskab 11. januar 2021 om, at fhv. registreret revisor Harry Tange, Selandersvej 11, Randers NV, efter et længere sygdomsforløb i en alder af knap 88 år stille sov ind på hospice i Randers.

Harry Tange blev født i Svejstrup, hvilket fødehjem med 10 tønder land han senere overtog og boede her indtil flytning i 2008 til nuværende adresse i Hornbæk.

Hans skolegang startede i Bjerregrav Skole og blev afsluttet på Randers Realskole efterfulgt af handelsskole (dengang i en kælder under Statsskolen).

Blev uddannet som kommis og kom herefter til skattevæsenet i Randers.

Herefter startede Harry Tange som selvstændig revisor i 1964 men fusionerede virksomheden i 1991 til Tange og Lassen, der i 1997 blev til Dansk Revision og nu med adresse på Tronholmen i Randers.

Harry Tange var en kompetent og dygtig rådgiver, der opnåede at få en stabil og tillidsfuld kundekreds men valgte at sælge sin andel i 1993.

Han har således i sin ejertid ansat og udlært personer, hvor der i dag er tre partnere i Dansk Revision og forhenværende nu administrerende direktør Per Hastrup hos Prodan A/S.

Som et kuriosum kan nævnes, at Harry Tange i 1989 skrev virksomhedens 25-års jubilæumsskrift.

Efter en selvvalgt tidlig pension fra revisionsvirksomheden blev Harry Tange en sand og positiv livsnyder med familien, lystfiskeri og ikke mindst broderskabet i Dansk Broder Orden som vigtige elementer i hans tilværelse.

Harry Tange har været en trofast og engageret logebroder i Dansk Broder Orden i ikke mindre end 54 år. Brødrenes tillid til ham betød, at han fik sæde i logerådet i 25 år, heraf 10 år som arbejdsstedets ledende mester. Derudover var han stormester i syv år, ligesom logens regnskaber også kom under kyndig behandling.

Harry Tange var garant for, at logens ceremonier og etiske virke skulle være i højsædet, men det sociale samvær bekom ham også vel med at rafle eller blot hyggesludre med brødrene.

Det indsatte foto er fra hans 50-års jubilæum.

Harry Tange var i sandheden naturens mand, hvor lystfiskeri var hans store passion. Det afstedkom fisketure til Grønland, Skotland, Alaska og Canada samt selvfølgelig Norge og Sverige. Indenlandsk blev der lystfisket sammen med logebrødre stort set hver uge året rundt.

Harry Tange efterlader sig sønnen Erik og datteren Lone fra et tidligere ægteskab, der begge bor i lokalområdet, samt svigerbørn, tre børnebørn og et oldebarn.

Æret være dit minde, Harry Tange.

Bisættelsen finder sted fra Hornbæk Kirke onsdag 20. januar klokken 13.00. På grund af coronavirus afholdes højtideligheden for indbudte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mand fremstilles for voldtægt

Randers

Butikkerne bugner af nye og gamle varer - kundernes valg får stor betydning for fremtiden

Annonce