Annonce
Navne

Mindeord om Kaj Christensen

Vi har modtaget dette mindeord fra Ulla Østerballe Jegsen i anledning af hendes far Kaj Christensens død.

Med stor sorg kan jeg nu sige, at vores skønne far, morfar, farfar, oldefar og svigerfar desværre er død. Denne sætning kommer alt, alt for tidligt. Vi var slet ikke forberedt på, at han skulle forlade os nu.

Vi havde alle lagt planer og lavt aftaler med ham for det næste stykke tid, og derfor kom det som et stort chok for os alle, at han nu er væk.

Far har altid været en hjælpsom og arbejdsom mand, som hellere selv havde undværet noget for at kunne give andre. Han satte altid sig selv til side og gjorde plads til alle omkring sig.

Han var også en meget social person, som nød at snakke med alle, uanset hvem det var. Hvis vi manglede en lille bitte skrue eller anden himstregims, ja, så var det sikkert, at far havde det eller vidste, hvor der var en. Så stilede han mod værkstedet og kom gladelig retur med dimsen i hænderne. Så var far i sit es, for han havde hjulpet en anden. Og det var alle, han gerne ville hjælpe, også dem han måske ikke kendte. Om det var en veninde af mine, som skulle lave hestefold, ja, så måtte hun gerne få nogle klokker til hegnet, han lige havde liggende. Eller en arbejdskollega som manglede noget træflis eller lidt isolering til et loft, ja, så var far klar til at hjælpe. For sådan var Kaj.

Jeg kan stadig se ham komme ind ude fra værkstedet, imens han gnider hænderne imod hinanden, let grinende over hele hovedet, så vidste alle, at far havde oplevet noget godt eller sjovt. Og han ville gerne fortælle. Især de sidste par år har jeg tit siddet med ham i køkkenet og snakket om hans barndom og hans familie. Så fandt han et gammelt album frem, og så gik snakken. Det var ikke altid, han kunne forstå, at jeg ikke kunne huske den og den person. Men jeg har måske været tre år, da episoden, som far fortalte om, skete. Jeg vil dog savne disse stunder, det vil vi alle.

Far har været enkemand siden 2013, hvor vores mor døde, men det glæder os, at de bliver genforenet på onsdag, hvor vores mor kunne have fejret sin 76 års fødselsdag. Far bliver klædt i et blåt jakkesæt, som matcher mors blå kjole, som hun blev bisat i. Jeg ved, at de vil danse til tonerne af Roy Orbisons nummer "California Blue". Vores mor vil føle, at hun svæver, for far var også en god dansepartner.

Efter vores mors død fandt far sammen med en enkefrue fra vennekredsen, og jeg ved, at de gik og hyggede sig. De kørte på mange ture sammen og genså de skønner steder rundt i omegnen, som de havde oplevet gennem deres liv.

Far hjalp både hende og hendes flinke naboer meget indtil hendes død i 2018. Han satte stor pris på deres venskab.

Far har været selvstændig tømrermester, han har også været ved Ingeniør Regimentet i Randers, og han har sideløbende siddet i forskellige foreninger. Altid har han bibeholdt den store omgangskreds, som det har givet. Jeg ved, at rigtig mange vil sende os en venlig tanke i denne anledning, og det er vi meget rørt og glade over.

"Sorg er prisen vi betaler for kærlighed". (Citat Queen Elisabeth 2.)

Ære været dit minde far.

På familiens vegne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce