Annonce
Navne

Mindeord over Else Gregersen

Privatfoto
Annonce

Bjarne Gregersen har indsendt følgende mindeord om Else Gregersen:

Else Gregersen, Tyvdalen, Randers, er død, 84 år gammel.

Sin høje alder til trods og ikke mindst sine store helbredsudfordringer til trods, formåede Else at knytte sig til mennesker og at knytte mennesker til sig lige til det sidste. Udefra set kunne Elses liv måske umiddelbart være en fortælling om diverse ulykker og skavanker, der endte med at sende hende i kørestol og i afhængighed af offentlig pleje og andres hjælp, men for Else var det bare livsomstændigheder, som hun helst ikke ville besvære andre med:

”For bortset fra det, så fejler jeg jo ikke noget”, var en af Elses faste kommentarer.

Det sociale var et stort omdrejningspunkt for Else. Hun levede med i venners og veninders liv. Det foregik mest på telefonen, men allerbedst var det, når familie, venner – heriblandt gamle naboer - og bekendte lagde vejen forbi. I det omfang, det overhovedet var muligt, ville Else selv gerne deltage i diverse sammenkomster og stod selv bag årlige teater- og musicaludflugter sammen med børn, svigerbørn og børnebørn med kærester.

I en årrække efter, at hun for 10 år siden havde den store sorg at miste sin mand, Jørgen Gregersen, arrangerede hun også sommerhusferier for hele familien, og hvor hendes fokus altid var de elskede børnebørn inklusive kærester. Tilmed fik hun for 11 måneder siden et oldebarn, Karla, der fra start blev omfavnet af Else med kommentaren, ”Det er godt, for vi trænger til nogle flere stærke kvinder i familien”.

For Else var aldrig en hygge-farmor i gængs forstand. Hun var på samme tid generøs og altfavnende og så alligevel en skarptunget dame med flittig brug af både selvironi og humor. Så hun tog ofte fusen på især børnebørnene, når hun uden blusel sagde tingene, som de var.

Else er vokset op i Mariager, hvor hendes forældre havde et mælkeudsalg. Lige efter 2. Verdenskrig flyttede familien til Gjern til en stor gård. Den blev dog solgt igen, og familien flyttede til Dronningborg og herfra videre til Tjærby, hvor de overtog Tjærby Nordgård.

Else kom på Randers Realskole og kom herefter på handelsskole og blev kontoruddannet. Fra 1958 var hun 10 år i hjemmet for at passe hus og sine to børn. Derefter kom hun på Vorup Tømmerhandel, hvor hun var bogholder i 14 år. Siden kom hun til Askeladen i Århus, hvor hun var i en deltidsstilling frem til 1989.

Selvom Else var en bybo, var det Jørgen fra Romalt, hun faldt for, og de festede blandt andet sammen ved Venstres ungdomsfester – ikke fordi de var politisk interesseret, men fordi Venstre dengang var den partiforening, der havde de bedste baller. De blev gift i 1958. I 1963 byggede de hus på Vorup Kirkevej, hvor de flyttede til med deres to drenge, Gert og Bjarne. Her skabte de et kærligt og gæstfrit hjem og udlejede i de første år kælderværelser til unge mennesker, og mange af dem endte med at blive tætte venner af huset, som stadig holder ved og nød at være sammen med Else.

Det samme skete med venner, de fik fra campinglivet helt fra de unge år. Selvom det var og vedblev at være et stort slag for Else, at hendes Jørgen døde uden varsel, så formåede hun også her at bevare sit optimistiske livssyn og at få skabt sig et nyt liv. Samtidig rykkede den nærmeste familie endnu tættere sammen omkring Else, der til det sidste var hele familiens fundament.

Else efterlader sine to drenge og svigerdøtre, samt fire børnebørn med kærester og et oldebarn.

Else Gregersen bisættes fra Kristrup Kapel lørdag 10. oktober klokken 10.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce