Annonce
Østjylland

Mindre investorer skal realisere havneplanerne

Kommunen har valgt at opdele havnen i små bidder, så små investorer også kan være med. Tegning: Mariagerfjord Kommune

Realiseringen af Mariager Havn kræver private investorer. For mangfoldigheden og krisens skyld bliver det i flere mindre udstykninger. God idé, vurderer afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland.

Der er spændende, omfangsrige og fremsynede planer ud for Mariager Havn. Planer, som kommunen kun har været igangsætter af, og som borgere og interessenter nu skal forholde sig til i en otte uger lang høringsfase.

Planerne for Mariager Havn er mange og store - nu er realiseringen op til private investorer. Tegning: Mariagerfjord Kommune

Men som på sigt også kræver, at private investorer poster økonomiske midler i dem. Det fortæller Svend Madsen (V), næstformand for byrådets udvalg for teknik og miljø:

»Det er lagt sådan an, at det er private investorer, der skal byde ind, og planen er, at det skal være muligt for mindre entreprenører at købe mindre udstykninger. Tiderne er ikke til de helt store investorer, men vi gør det også for at få noget mangfoldighed indover på Mariager Havn,« forklarer han.

Man lægger altså det nye havneområde ud i mindre, endnu ikke helt fastsatte bidder, så mindre investorer også kan være med og byde ind på netop dét stykke, de gerne vil have - men som også matcher deres økonomi.

Netop den tilgang kan vise sig at være særdeles fordelagtig. Det mener Sven Kjærgaard, afdelingsdirektør for Sparekassen Kronjylland i Mariager:

»Det kan godt være klogt at gøre det på den måde, for så vil der nok være større chance for, at projektet bliver til noget. Ja, det kan være vejen frem - så er man ikke afhængig af én stor investor,« vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce