Annonce
Randers FC

Minimum fire profiler mangler mod AaB: Vi har haft alt oppe at vende

Thomas Thomasberg må undvære flere profiler mod AaB, men bredden i klubben giver ham tryghed forud for opgøret, som bliver en kamp mellem to defintioner af flot fodbold. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC kommer som minimum til at mangle fire af de bærende spiller fra holdets sejrsstime, når de møder AaB fredag aften. Cheftræner Thomas Thomasberg glæder sig dog over gode navne på bænken, som kan overtage, og håber på, at holdet igen kan lægge et fysisk tryk på nordjyderne for at tage vigtige point i top 6-ræset.
Annonce

Randers: Patrik Carlgren, Simon Piesinger, André Rømer og Saba Lobjanidze.

Fire spillere, som har det til fælles, at de med sikkerhed kommer til at se kampen mod AaB fredag aften fra tribunen.

Derudover kæmper Erik Marxen og Björn Kopplin med at komme sig over nogle skavanker, så det er lidt af et puslespil, der venter Thomas Thomasberg før mødet med nordjyderne.

- Det er en speciel situation med karantæner og et par skader, så vi har haft alt oppe at vende for at komme frem til en løsning. Det er mange centrale spillere at pille ud, og man vil altid håbe på, at det ikke påvirker spillet, men der er jo en grund til, at vi har brugt dem. Vi har jo ment, at de har været de bedste, siger Randers FC's cheftræner.

Randers FC - AaB

Kampstart: Fredag klokken 19.00 på Cepheus Park.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

Tv: TV3 Sport.

Dommer: Morten Krogh.

Karantæne: Patrik Carlgren, Simon Piesinger, André Rømer.

Forventet opstilling Randers FC (4-4-2): Jonas Dakir - Johnny Thomsen, Mathias Nielsen, Simon Graves, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe, Vito Hammershøy-Mistrati, Frederik Lauenborg, Björn Kopplin - Marvin Egho, Emil Riis.

Annonce

Tryg ved alternativerne

De oplagte afløsere til de to karantæneramte markspillere er Mathias Nielsen og Vito Hammershøy-Mistrati.

To spillere, som før sæsonen var udset til at være profiler på holdet, men indtil nu hovedsageligt har siddet på bænken.

Randers FC-chefen vil ikke afsløre, hvem der er fundet plads til i startopstillingen, men han glæder sig over holdets bredde.

- Når jeg kigger på navnene i truppen, synes jeg, at der er gode alternativer at smide ind. Det giver mere tryghed. De skal bevise, at det er deres tur nu. Der er i hvert fald et par stykker, som har siddet udenfor og gerne vil have mere spilletid, siger Thomas Thomasberg, som er tilfreds med måden bænkspillerne har ventet på deres chance.

- Det er klart, at de kan blive lidt utålmodige, men vi har tacklet det på den helt rigtige måde. Der er en god konkurrencesituation, hvor spillerne har vist, at de er klar, når vi skal bruge dem. Det er vi glade for, da det giver point i længden, når et helt omklædningsrum trækker i samme retning.

Annonce

Vigtig for top 6

Point har næsten været lige så sikkert som amen i kirken, når Randers FC har mødt AaB, siden Thomas Thomasberg overtog tøjlerne i Randers FC.

Tre sejre, en uafgjort og et nederlag er resultatet af de direkte dueller mod nordjyderne.

Godt nok er alle sejre kommet i Aalborg, men det ændrer ikke på, at kronjyderne har et overtag på de bolsjestribede i øjeblikket.

- AaB mener nok, at vi bruger lidt mere fysik og hårdhed end godt fodboldspil. For mig er det underholdende at skabe chancer, og det er underordnet, om de kommer efter en lang aflevering, hvor AaB gerne vil stå for det fine spil, som fodboldromantikerne kalder det, når man kan sætte tyve afleveringer sammen, siger Thomas Thomasberg.

Derfor er en del af taktikken igen at lægge et fysisk tryk mod AaB's offensive profiler som Lucas Andersen, Kasper Kusk og Patrick Olsen i en kamp, som har stor indflydelse på tabellen.

Randers FC har nemlig kun ét point ned til AaB på 7. pladsen.

- Der er selvfølgelig masser af kampe efterfølgende, men hvis vi kan slå AaB, skal vi bruge seks point færre for at holde dem bag os, så kampen betyder meget for at komme i top 6. Ligesom opgøret mod FC Nordsjælland gør det runden efter, siger Thomas Thomasberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce