Annonce
Randers

Minimumsnormeringer før tid i Randers Kommune

Allerede næste år vil Randers Kommune sikre minimumsnormeringer i kommunens daginstitutioner. Pressefoto
Allerede fra 2023 skal Randers efterleve det kommende lovkrav om minimumsnormeringer i kommunens dagtilbud.

RANDERS: Minimumsnormeringerne på pasningsområdet, som Folketinget har vedtaget , bliver indført i Randers et år før tid, og samtidig skal andelen af pædagogisk uddannet personale stige. Det har Randers Byråd besluttet på mødet mandag aften.

"Mere voksenkontakt" og "En større andel af uddannet pædagogisk personale på kommunens daginstitutioner". Det er hovedoverskrifterne i en række forslag, som blev vedtaget på byrådsmødet.

Minimumsnormeringer betyder, at der i vuggestuer vil være tre børn per voksen og i børnehaver seks børn per voksen.

Annonce

Flere pædagoger

Ud over minimumsnormeringer har byrådet besluttet at sikre flere uddannede pædagoger i de kommunale dagtilbud. Målet er at øge pædagogandelen til 65 procent senest i 2025. På den baggrund skal direktionen lave et oplæg til, hvordan ikke-pædagoguddannede kan få bedre adgang til uddannelse.

For at finansiere forslagene fastslår byrådet, at de statslige midler, der er afsat til at forbedre normeringerne, kommer til at gå til personale og ikke til administration. I alt drejer det sig om knap 75 millioner frem mod 2024.

Derudover har byrådet forpligtiget sig til at finde ekstra 2,8 millioner kroner årligt. Det vil ske i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce