Annonce
Læserbrev

Minimumsnormeringer ja tak – nationale tests nej tak

Læserbrev: Børnene har altid haft højeste prioritet for Radikale Venstre i Randers Byråd.

Derfor er der stor lokal radikal tilfredshed med, at S-regeringens støttepartier Radikale Venstre, SF og Enhedslisten presser undervisningsministeren for at få genstartet forhandlingerne om modellen for minimumsnormeringer. Det kan kun gå for langsomt.
Nævnte tre partier og S-regeringen har jo sammen taget de første vigtige skridt for bedre normeringer for vores mindste børn, gode skridt til en bedre opvækst for vores mindste poder.
Støttepartierne, som regeringen indgik finanslov 2020 med, presser på for, dels at nødvendig lovgivning kommer på plads, ligesom fordelingen af de mange millioner kroner til kommunerne i år 2021 skal på plads; nu.
Næste børnevenlige pres, de tre støttepartier burde lægge på regeringen, er en fuldstændig afskaffelse af de nationale tests på folkeskoleområdet.
Ønsker vi, at vores børns skoletid optimeres både med hensyn til at lære noget og blive til nogen, så er der kun en vej at gå - de nationale tests må afgå ved døden. De sidste rester heraf må elimineres.
Længe har eksperter peget på, at de nationale tests reelt er nytteløse. Overlad nu endegyldigt det til de enkelte skoler og lærerne, hvordan vores børn videns- og færdighedsniveau bedst løftes i hverdagen – jeg er ikke i tvivl om, at de ude på skolerne så rigeligt har den nødvendige viden og de evner, der skal til.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce