Annonce
Udland

Tyske forskere siger at smittetal ikke kan sammenlignes

Henry Nicholls/Reuters
Tyskland og Frankrig melder søndag om yderligere 389 og 292 døde inden for et døgn af coronavirus.
Annonce

Antallet af registrerede smittede med coronavirus i Tyskland er søndag steget med godt 4000 til 52.547. Men forskere siger, at det er næsten umuligt at bruge tallene til noget, man kan lave konklusioner ud fra.

Det er forskerne fra Robert Kock Instituttet (RKI), som registrerer antallet af smittede og døde. Dødstallet i Tyskland opgøres søndag til 389.

De siger, at de tal, de præsenterer, ikke giver et ensartet billede af, hvad der sker på tværs af de tyske delstater. Og man tester og opgør ikke tallene på samme måde i Europa.

- Alle ser på disse tal og sammenligner dem med andre landes, siger RKI's formand, Lothar Wieler, til Frankfurter Allgemeines søndagsavis.

- Men de er bare øjebliksbilleder. Ethvert land fungerer forskelligt fra de andre og befinder sig på forskellige stadier, siger han.

Frankrig melder søndag om yderligere 292 døde inden for det seneste døgn som følge af smitte med coronavirus. Det er et fald i forhold til døgnet forinden, hvor 319 døde.

Det bringer det samlede dødstal op på 2606, og 40.471 er bekræftet smittet med virusset, oplyser den franske sundhedsstyrelse ifølge AFP.

I Storbritannien blev tidligere søndag 209 borgere meldt døde inden for det seneste døgn i Storbritannien.

Det er lidt lavere end antallet af coronarelaterede dødsfald døgnet inden, som lød på 260 ofre.

Dermed er i alt 1228 mennesker døde som følge af coronavirus i Storbritannien.

Regeringen i London advarer om, at de strenge tiltag, der er sat i værk, kan vare ved i et godt stykke tid endnu.

Briterne er blevet bedt om blive i deres hjem, hvis det er muligt.

- Alle må forberede sig på en betydelig periode, hvor disse tiltag er i værk, siger Michael Gove, der er minister uden portefølje.

I Holland med 17 millioner indbyggere er antallet af bekræftede smittetilfælde søndag oppe på knap 11.000. Her satser myndighederne på at opnå såkaldte flokimmunitet.

Landets sundhedsmyndigheder melder om i alt 771 døde af coronasmitte.

Skoler, barer, restauranter samt Hollands mange coffeeshops og bordeller har været lukket i de seneste to uger. Men borgerne er ikke blevet bedt om at gå i karantæne i deres hjem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tæsket til hun besvimede: Mand sigtet for at gennembanke tilfældige kvinder på gaden

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce