Annonce
Randers

Minister indviede byens nye skattecenter

Skatteministeren virkede generelt godt tilfreds med de nye lokaler. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Skatteminister Karsten Lauritzen besøgte mandag Randers for at indvie den nye afdeling af Skat, der kommer til at tælle 160 medarbejdere.

Randers: Der var fint besøg fra landets skatteminister, Karsten Lauritzen (V), da byens nye skattecenter blev indviet mandag eftermiddag. For fire år siden forlod den sidste medarbejder den store røde bygning på Toldbodgade, men nu bliver den fra første juli igen fyldt op med 160 skattefolk.

Mandagen bød derfor på rundvisning på femte sal, som netop er blevet nyistandsat og klar til at huse omkring 60 af medarbejderne. Den røde snor måtte derfor lade livet.

- Den tidligere regering lavede en lokaliseringsplan tilbage i 2014 og førte den ud i livet. Vi har så sagt, at vi gerne ville udflytte nogle statslige arbejdspladser. Det kan godt give noget forvirring blandt medarbejderne, og derfor har jeg også prøvet at få bred opbakning til det her, sagde Karsten Lauritzen efter indvielsen.

Partifællen Michael Aastrup Jensen havde i dagens anledning også taget elevatoren op på femte sal, og han fik da også et par ord med på vejen.

- Det er jo en politisk beslutning, at der skal være et skattecenter i Randers, og det har Michael (Aastrup Jensen, red.) en stor del af æren for. Det siger jeg bare her, hvis nu produktiviteten skulle falde. Så er det altså hans ansvar, sagde Karsten Lauritzen med et grin.

Annonce
Michael Aastrup Jensen (tv) var også kommet forbi for at se giraffen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Tilbage til Randers

De nye flotte lokaler i skattecentret står lige nu tomme. Bygningens øverste etage er dog allerede nu taget i brug af nogle af de i alt 160 medarbejdere. En af dem, der 1. april flyttede ind på sjette sal, er Tommy Troelsen, der arbejder som pantefoged i Gældsstyrelsen.

Han har før holdt til netop der, idet han var med, da man lukkede afdelingen ned for fire år siden, og spredte den til blandt andet Herning og Aalborg.

- Jeg bor i Viborg, og har altid været vant til at skulle på landevejen, så for mig personligt gør det ikke den store forskel. Men jeg tror ikke, at ret mange af de medarbejdere, jeg har siddet med i Herning, havde forudset, at de skulle væk derfra. For nogen var det en stor overraskelse, fortalte han.

Funktionslederen i Gældsstyrelsen, der lige nu har 44 mand placeret i de gamle lokaler øverst i bygningen, fortalte, at en god portion af de nuværende og kommende medarbejdere er fra lokalområdet.

- Der er en pæn del, der faldt fra i Herning og Aalborg, eller er skiftet til en anden afdeling. Der kommer så nogle nye medarbejdere til, og samlet set bliver vi flere, end vi var før. Men det er klart, at der lige er den her periode, vi skal igennem, sagde funktionsleder Bjørn Sørensen.

Han fortalte desuden, at en del af dem, der for fire år siden blev sendt til Aalborg, Herning eller Grenaa, nu kan vende tilbage til Randers.

- De er selvfølgelig glade nu, det er jo ligesom at vinde i lotteriet. Der er en pæn del af dem, der kommer til at arbejde her, som allerede bor i eller omkring Randers, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Fra rødt kort til drømmemål: Piesinger nyder succes i Randers FC

Randers FC For abonnenter

Randers FC-optakt: Navne, noter og bud på startopstilling mod Hobro

Annonce