Annonce
Randers

Ministerium har givet grønt lys for ændringerne på SFO-området

Randers Kommune har ifølge direktør for børne- og skoleområdet Michael Maaløe fået grønt lys fra undervisningsministeriet til at gennemføre ændringerne på specialskoleområdet, især når det gælder skolefritidsordninger, som politikerne har besluttet. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Randers: Folketingsmedlem Charlotte Broman Mølbæk (SF) har stillet en stribe spørgsmål til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) omkring lovligheden af de ændringer på specialskolerne i Randers, specielt når det gælder fritidsdelen, som er gennemført i dette efterår.

Blandt andet ønsker Charlotte Broman Mølbæk at få oplyst, om der er tale om en ulovlig praksis, når Randers Kommune er begyndt at opkræve betaling for en plads i skolefritidsordning for de børn, der går i specialskole. Hun vil også have svar på, hvordan ministeren forholder sig til, at forældre til børn i specialtilbud i Randers Kommune står magtesløse over for kommunen og uden retssikkerhed, idet de ingen mulighed har for at klage over beslutningen om, at der indføres forældrebetaling for specialfritidstilbud.

Michael Maaløe, der er direktør for børne- og skoleforvaltningen i Randers, understreger, at forvaltningen har været i kontakt med undervisningsministeriet for at undersøge, om kommunen måtte opkræve betaling for SFO-plads til børn, der tidligere har været omfattet af et heldagstilbud på en specialskole.

- Vi spurgte i foråret og har fået at vide, at det er i orden, siger Michael Maaløe.

Annonce

Nej fra ankenævnet

Forældre kan ikke klage over beslutningen om, at heldagstilbud bliver erstattet af en skoledag og et fritidstilbud, som forældre til børn i specialskole skal betale for, på lige fod med forældre til børn i den almene folkeskole.

- Man kan ikke klage over politiske beslutninger, forklarer Michael Maaløe. Et flertal i byrådet har besluttet ændringerne på specialskoleområdet, når det gælder befordring og SFO.

En stor gruppe forældre har klaget til Klagenævnet for Specialundervisning over kommunens nye praksis med at sidestille SFO-tilbuddet med en almindelig SFO, samt fordi de ikke længere har de samme muligheder for at få barnet transporteret hjem efter fritidstilbuddet, men har fået det svar, at klagenævnet ikke tager stilling til hverken fritidstilbud eller befordringsgodtgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tæsket til hun besvimede: Mand sigtet for at gennembanke tilfældige kvinder på gaden

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce