Annonce
Randers

Mislyde i samarbejdet: Turbinens musikansvarlige stopper

Efter tre år som musikansvarlig for Turbinen har Jørgen Holmegaard sagt op på grund af uenigheder med chefen. Arkivfoto: Lars Rasborg.
Samarbejdsproblemer med chefen for Værket har fået Jørgen Holmegaard til at sige op efter tre år i jobbet.

Randers: Efter tre år i jobbet som musikansvarlige for Turbinen, der er Værkets spillested, har Jørgen Holmegaard sagt sit job op. Han har ikke et nyt job på hånden og fortæller, at årsagen til opsigelsen skal findes i samarbejdet med Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef for Værket:

- Jeg er ikke altid enig om retningerne med min chef, det må du gerne citere mig for. Jeg er sikker på, at hvis du spørger ham, så vil han også nævne, at vi nok har nået det, vi kunne med hinanden, og det er jo ikke chefen, der går, når man er uenige. Jeg har altid været glad for at være her på arbejdspladsen, men det med værdier og retning, der mødes vi ikke helt, chefen og jeg.

Mikael Qvist Rørsted siger, at han tager til efterretning, at Jørgen Holmegaard har sagt op og takker ham for en rigtig god indsats.

Jørgen Holmegaard siger, at en af årsagerne til, at han siger op, er, at I to ikke er enige om retningen. Hvad tænker du om det?

- Siger Jørgen det?

Ja.

- Nå, det er interessant. Det har jeg ikke nogen kommentar til.

Han siger ellers, at min chef vil være enig og sige, at vi nok har nået det vi kunne med hinanden.

- Jeg har som sagt ikke nogen kommentar.

Turbinen

Turbinen er et spillested for rytmiske koncerter, comedy og clubaftener, som hører til Værket.

Pr. 1. januar 2017 er Turbinen udnævnt til regionalt spillested.

Frivillige

Jørgen Holmegaard uddyber, at uenighederne mellem de to blandt drejer sig om at samarbejde med frivillige:

– Det ønsker man ikke på Værket. Med frivillige får man en anden goodwill og interesse, der er en anden dynamik, når folk gør noget af fri vilje, når man brænder for noget. Det er selvfølgelig ikke umuligt at gøre det i Turbinen, men man har valgt, at man har lønnet personale, og det clasher nogle gange med mine ideer.

Mikael Qvist Rørsted fortæller, at han umiddelbart selv overtager funktionen som ansvarlig for musikken på Turbinen. Hvorvidt, der skal ansættes en ny musikansvarlig på længere sigt, er ikke afklaret. Turbinen har en fire-årig bevilling som regionalt spillested, og kort efter nytår er det tid at søge om en ny fire-årig periode, og derfor vurderer Mikael Qvist Rørsted, at det måske vil være bedst at vente med en ny musikansvarlig til, det er afklaret.

Jørgen Holmegaard har heller ikke nogen langsigtet plan for, hvad han skal lave efter Turbinen. Han vil forsøge sig som freelancer inden for kulturlivet.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce