Annonce
Navne

Mission i forsvaret: Lars skal være præst for danske soldater i Baltikum

Sognepræst Lars Berg Thomassen, her med Langå Kirke i baggrunden, skal igen udsendes som feltpræst. Arkivfoto. Annelene Petersen
Sognepræsten i Langå-Torup skal arbejde nogle måneder hos danske soldater i Estland.

Fra slutningen af maj og frem til oktober skal sognepræsten i Langå og Torup, Lars Berg Thomassen, igen udsendes som feltpræst.

Denne gang gælder det opgaven at virke som feltpræst for de mellem 200 og 250 professionelle danske soldater, der som led i en NATO-øvelse er stationeret i Estland.

Det er ikke den aktuelle krig i Ukraine, der er årsag til den danske tilstedeværelse, og Lars Berg Thomassen har da også været klar over, at han skulle udsendes, allerede en tid før Putin erklærede krig mod nabostaten den 24. februar.

Annonce

Lars Berg Thomassen udsendes af JDR, Jyske Dragon Regiment, i Holstebro. Han har tidligere kortvarigt været udsendt til Kosovo, men længst til Afghanistan, hvor han arbejdede ud fra en bygning i hovedstaden Kabul.

- Det har været underligt at sidde og se på tv, hvordan Taliban har overtaget bygningen. Jeg har kunnet se, hvordan deres folk har åbnet skabe og fundet dansk design frem, PH-lamper og andet, og jeg har set folk fra Taliban sidde ved det spisebord, hvor jeg selv tidligere indtog mine måltider, fortæller Lars Berg Thomassen.

Det var i 2016-17, Lars Berg Thomassen var udsendt til det da krigshærgede Afghanistan. Han har været sognepræst i Langå og Torup siden marts 2020 og forventer i øvrigt, at den kommende udsendelse vil foregå under mere fredelige forhold end den forrige.

To vikarer

Mens Lars Berg Thomassen er på arbejde i Estland, vil hans embede blive varetaget af cand.theol. Janni Nedergård Fries, Ulstrup, og cand.theol. Børge Jensen, Randers.

Jannie Nedergaard Fries, der for tiden er vikar ved Sct. Clemens Kirke i Randers som afløser for sognepræst Susanne Gregersen, vil primært være den, der afløser Lars Berg Thomassen i det daglige arbejde, mens Børge Jensen, der siden 2016 har haft og stadig har en stilling som overenskomstansat sognepræst på 75 procents tid i sognene Øster Velling, Helstrup og Grensten, afløser i ferier og under eventuel sygdom.

I forvejen afløser Lars Berg Thomassen og Børge Jensen hinanden under ferier og eventuel sygdom, da deres respektive sogne jo støder op mod hinanden.

Apropos sygdom er Børge Jensen ansat i de tre nævnte sogne for at aflaste sognepræst Anne Kathrine Hanghøj Dam, der har været ramt af sygdom. Børge Jensen gik på pension fra sit embede ved Sct. Peders Kirke i Randers i 2014 og virkede de følgende to år ved Randers Søndre Provsti.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce