Annonce
Norddjurs

Mistænkte brandstiftere må tilbringe sommeren bag tremmer

Politiet efterforsker fortsat sagen mod to unge mænd, der er sigtet for at stå bag flere ildspåsættelser på Djursland i april. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe
To unge mænd har netop fået forlænget den periode, de skal sidde varetægtsfængslet. De er begge sigtet for at stå bag en række ildspåsættelser og et indbrud på Djursland.
Annonce

Norddjurs: De to mænd på 19 og 23 år, som siden 1. maj har siddet varetægtsfængslet i en sag om ildspåsættelser og indbrud har nu fået forlænget varetægtsfængslingen, så de begge skal forblive bag tremmer frem til 25. juni. Det oplyser Østjyllands Politi.

Der er endnu ikke andre sigtede i sagen, men Østjyllands Politi mistænker fortsat, at der kan være andre gerningsmænd på fri fod, og at det dermed kan forpurre efterforskningen, hvis de to sigtede lukkes ud i samfundet.

Under grundlovsforhøret erkendte den 19-årige sig skyldig i alle fire forhold, mens den 23-årige erkendte i begrænset omfang at have medvirket til alle tre brandstiftelser og indbruddet.

Annonce

Tre brande på tre uger

De to unge mænd er sigtet for tre brandstiftelser og et indbrud på Djursland begået i løbet af tre uger i april.

Det drejer sig helt konkret om et indbrud begået på McDonalds på Århusvej i Grenaa natten mellem 12. og 13. april, hvor de to mænd ifølge sigtelsen brød ind ved at knuse en rude, hvorefter de stjal en indsamlingsbøsse med lidt over 1000 kroner.

Natten til torsdag 16. april satte de ifølge sigtelsen ild til et kolonihavehus på Søndermølle Havevej i Grenaa. Branden var så voldsom, at huset endte med at udbrænde totalt. Ingen personer kom dog til skade ved branden.

Fredag 24. april forsøgte de igen at få en ejendom til at gå op i flammer ved at sætte ild til en bygning på Ringsøvej ved Ryomgård. Ilden nåede dog ikke at få ordentligt fat i bygningen, inden den blev opdaget og slukket.

Onsdag 29. april satte mændene ifølge sigtelsen ild til en campingvogn, de havde kørt ud på en mark i Hessel nær Grenaa. Campingvognen endte med at udbrænde helt, men ingen kom til skade ved branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Plejehjem slår dørene op: De pårørende skal sikre, at de ældre ikke bliver smittet

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Randers FC For abonnenter

Hoftesmerter og misset top 6 påvirker angriber: Vil løfte sig med resten af holdet

Randers

Fuld gang i udeaktiviteter før sommerpakken når frem: Ældresagen samler op mod hundrede til gåtur

Annonce