Annonce
Randers

- Mit udgangspunkt har ændret sig

- Jeg har været meget målrettet og ville gerne vise, hvad jeg kan. Det skyldes nok min erfaring og alder, smiler Anette Kjær Nordbord efter modtagelsen af priserne. Foto: Dania
Det er aldrig for sent at videreuddanne sig. Det beviste sygeplejerske Anette Kjær Nordborg, der fik priserne for højeste snit og bedste projekt som nyuddannet optometrist torsdag eftermiddag, hvor 57 nye optikere dimitterede i Randers.

- Ej, det er helt surrealistisk. Jeg er rigtig glad, stolt og lidt rundt på gulvet, griner 32-årige Anette Kjær Nordborg.

I hånden har hun ikke bare sit eksamensbevis som nyuddannet optometrist fra Erhvervsakademi Dania i Randers, men også et legat på 10.000 kroner for højeste snit på årgangen fra optikerkæden Louis Nielsen. Dertil kommer en fælles pris sammen med sine to studiekammerater på 12.000 kroner for årgangens bedste bachelorprojekt.

- Den betyder næsten mere end karaktererne, for projektet var virkelig et hjertebarn for os. Det er bare en dejlig afslutning på et rigtig godt studieforløb, siger Anette Kjær Nordbord, der bor mellem Tørring og Bræstrup med sin mand og søn.

Annonce
Årets højeste snit, årgangens bedste bachelorprojekt og nyuddannet optometrist. Det er fine titler, 32-årige Anette Kjær Nordbord kan bryste sig med efter dimissionen torsdag eftermiddag på Erhvervsakademi Dania i Randers. Foto: Dania

Målrettet mere uddannelse

Som uddannet sygeplejerske har hun arbejdet i fire år på sengeafsnittet for øre-næse-hals og øjne på Vejle Sygehus. Her fik hun interesse for øjne som speciale og valgte at tage en ny videregående uddannelse.

- Mange starter på uddannelse som ung, og der har man et udgangspunkt for sine valg. I løbet af livet udvikler man sig, lærer sig selv bedre at kende, bliver voksen og ændrer sig. Man er jo ikke det samme sted hele livet, og jeg er meget taknemmelig for at få mulighed for at læse videre, forklarer Anette Kjær Nordborg.

Med sin første uddannelse og erfaring fra sygehusvæsenet var hun blandt de ældste på den 3,5-årige videregående uddannelse.

- Man bliver mere målrettet som voksen og får noget andet ud af at tage en uddannelse, fordi det er noget, man virkelig vil. Samtidig bliver jeg udfordret på en anden måde, og jeg har ikke været nervøs for at vise, hvad jeg kan, som jeg var på studiet til sygeplejerske, fortæller hun.

Materialisme må vente

Pengene fra årets priser falder på et tørt sted, da SU’en er sluppet op. Uddannelse nummer to har haft omkostninger på hjemmebanen, men de står klart mål med udbyttet for den 32-årige dimittend.

- Økonomi er et prioriteringsspørgsmål. For mig og min familie var det vigtigere at få den karriere, jeg har drømt om hele livet, end materialistiske goder som at sætte hus i stand, smiler hun.

Bachelorprojektet har hun lavet sammen med Sanne Mosgaard og Louise Seerup, hvor de via interviews undersøger, hvordan man lærer under sin første praktik på studiet. Projektet peger på forbedringsmuligheder på både studiet og praktikpladsen. Hendes egen har været Profil Optik i Vejle.

- Jeg valgte også uddannelsen, fordi jeg både kan arbejde i det private og offentlige. Nu skal jeg på barsel om to uger, men bagefter søger jeg enten mod almindelig butik eller ind ved en øjenlæge, smiler hun stort.

Optometristerne som hende søger ikke job særlig længe, da uddannelsen er den med andenmindst arbejdsløshed i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce