Annonce
Debat

Mobile politistationer kan ikke erstatte lokale politistationer

Debat: Kan du huske de lokale politistationer? Måske kendte du endda navnet på de lokale politibetjente? Det var dengang, politiet ikke var langt væk. Det var trygt med det lokale politi. Men nu føles nærheden desværre meget langt væk.

Meget er sket, siden Venstre, De Konservative, DF, Socialdemokratiet, De Radikale og SF vedtog den centraliserende politireformen i 2006. Politiet er blevet samlet på store politistationer i større byer, mens de små lokalsamfund er blevet støvsuget for blå blink og uniformer. Det har betydet, at danskerne har fået mindre tillid til politiet.

I en Megafon-måling fra maj 2019 svarer 44 procent, at deres tillid til politiet er blevet svækket i de seneste 10 år, mens blot 12 procent siger, at de har fået mere tillid til politiet. I samme måling svarer kun 5 procent, at de tror, at politiet vil opklare et indbrud i deres hjem, mens 83 procent tror, at indbruddet aldrig vil blive opklaret.

Det er alarmerende tal. Det kan ikke være rigtigt, at danskerne skal være usikre på, om politiet kan levere tryghed og sikkerhed. I et forsøg på at rette op på de kritiske tilstande, har politikerne pålagt politiet, at de skal køre mobile politistationer ud i det danske land i ny og næ. Det har fået flere politibetjente til at gøre det klart, at de mobile politistationer er spild af tid og gode politikræfter.

I Nye Borgerlige er vi på linje med vores dygtige politibetjente. Vi mener ikke, at de mobile politistationer er tilstrækkelige. De skaber en falsk tryghed, og de retter ikke op på de skader, politireformen har medført. Mobile politistationer kan ikke erstatte lokale politistationer.

Derfor mener vi, at de lokale politistationer skal genoprettes, og den lokale politidirektør skal have frihed og ansvar til selv at tilrettelægge ressourcerne. Vi er nødt til at lytte til vores hårdtarbejdende politifolk og til de danskere, der eksempelvis oplever, at politiet ikke kommer, når de ringer, eller at deres sager om forbrydelser henlægges i årevis.

Politireformen har bevirket et hav af DJØF-regler, der ødelægger politiets arbejde. Det er tid til at gå andre veje. Der er et stort behov for, at danskerne igen kan føle sig trygge. Derfor vil vi forsøge at råbe partierne, der står bag politireformen, op. Vi vil fortælle dem, at det er på tide, at lokalpolitiet kommer tilbage. Ikke i form af mobile politistationer – men i form af lokale politistationer med ordentlig bemanding.

Annonce
Pernille Vermund
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce