Annonce
Østjylland

Mobile testcentre på vej: Nu kan du blive testet for corona i Hadsten og Hammel

I Favrskov er et stigende antal borgere i den seneste tid blevet smittet med corona. Nu skal to mobile testcentre sætte fokus på at få opsporet og brudt smittekæderne. Allerede nu kan man bestille tid. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Favrskov: I fire dage sættes der ind med en ekstra indsats i forhold til corona-test af borgerne i Favrskov.

Fra torsdag til søndag i denne uge kan alle interesserede blive testet for coronavirus i Hadsten og Hammel.

Region Midtjylland stiller mobile teststationer op i Hammel Idrætscenter og Hadsten Kultur- og Idrætscenter, og de to teststeder vil være åbne mellem klokken 9 og 16 fra torsdag til søndag. Man bestiller tid til test på www.coronaprover.dk.

Teststationerne etableres blandt andet fordi, at andelen af positive coronaprøver i Favrskov Kommune gennem de seneste dage har ligget på omkring 4,8 procent.

Det er et højt tal og en klar indikator på, at smittesituationen er alvorlig. Herudover har Favrskov Kommune gennem de seneste dage haft incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) på over 250.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup er glad for, at det nu bliver muligt for borgerne i Favrskov at blive testet i nærområdet.

Annonce

Afgørende med hurtig opsporing

- Det er helt afgørende, at vi hurtigt finder de personer, der er smittet med coronavirus. De mobile teststationer er et godt tilbud, som kan hjælpe os med at få stoppet smittekæderne, og det er bare med at få bestilt en tid, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet, siger Jan Kallestrup i en pressemeddelelse.

Det kan også være en god idé at blive testet, hvis man skal være sammen med en person, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19. Ligeledes anbefales det at bestille tid til en test, hvis man er bekymret for, om man kan have været udsat for smitte, for eksempel i forbindelse med nytårsaften.

De mobile teststationer i Hammel og Hadsten udfører såkaldte PCR-tests, som er den mest præcise testtype, der også bruges på regionens store testcentre.

Man skal være fyldt 12 år for at blive testet på de to mobile teststeder, idet personalet ikke er uddannet til at teste børn under 12 år.

/kahe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce