Annonce
Randers

Moderne genbrugspaller bliver til midlertidige bænke i middelalderbykernen i Randers

80 bæredygtige paller er ankommet til Houmeden og sættes op til et opholdslandskab i Randers midtby. Pallerne er fremstillet af brugte kødbakker, ketchupflasker, bøtter og bægre fra den lokale affaldsterminal. Foto: Randers Kommune
Randers Cityforening og Randers Kommune vil skabe bedre betingelser for byliv i den fine middelalderbykerne midt i Randers. I Danmarks ældste gågade 'Houmeden' skal et bæredygtigt pallelandskab invitere borgerne til at nyde foråret i byens rum, alt imens vi venter på, at byen er på fuldt blus igen.
Annonce

Randers: Den næste halvanden måned kan man slå sig ned på et anderledes pallearrangement, hvile benene og kigge på den historiske bymidte i Randers.

To Randers-virksomheder, Dansk Affaldsminimering og MV plast har i et samarbejde specialiseret sig i at omdanne brugte kødbakker, ketchupflasker, bøtter og bægre fra den lokale affaldsterminal til en bæredygtig plastpalle. Det er 80 af disse paller, der nu på kreativ vis danner rammen om et specielt opholdslandskab i Randers midtby.

- Her i kommunen har både vi som forvaltning, de private virksomheder, uddannelsesinstitutioner og mange andre et stort fokus på FN's verdensmål - og bæredygtighed i særdeleshed. Derfor tænkte vi, at det var nærliggende at kombinere det med vores fokus på et styrket by- og handelsliv i Randers Midtby, siger Line Heydorn Thorsager, midtbykoordinator i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Hvis der er kø ved butikkerne

Randers Cityforening, der arbejder tæt sammen med kommunen om projektet, har netop i denne tid fokus på at gøre byen og butikkerne til et behageligt og sikkert sted at handle.

- I en tid med corona, hvor der skal holdes afstand, og hvor der nemt opstår kø udenfor butikkerne, vil vi gerne give nogle gode betingelse for at tage ophold i byens rum. I fredags åbnede vi Rådhushaven sammen med Randers Eventsekretariat i en særlig corona-venlig udgave - og nu kommer dette spændende pallelandskab, lyder det fra citychef Mette Bræmer-Jensen.

Man skal naturligvis også her huske at holde afstand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce