Annonce
Debat

Modeugen overraskede for en gangs skyld: Flere designere har noget på hjerte

Som forholdsvis nytilkommen i modebranchen har jeg et dobbelt forhold til Copenhagen Fashion Week og alle dens personaer, som to gange om året træder ud af insta-feedet og ind på Københavns fortove. Det er i sig selv et show at se, hvordan influencerne ankommer til showene i farveskrig og strudsefjer, med Chanel-tasker, katteøje-solbriller og klipklap-sko. Med indstuderede walks og poseringer kæmper de om streetfotografernes opmærksomhed og vogter på hinandens popularitet.

Som repræsentanter for noget så gammeldags som et print-blad – og endda over 30 og i almindeligt pænt tøj - står vi ved siden af og prøver mest af alt ikke at stå i vejen. Jeg elsker at betragte scenariet; på én gang betaget af æstetikken og med en næsten ubændig trang til at råbe ”Get a life!”

Selve modeshowene har jeg også typisk haft modsatrettede følelser for: På den ene side en stor respekt for designerne, som igen og igen skal genopfinde deres brand i et forsøg på både at imponere branchen og køberne. På den anden side ofte skuffet over den manglende historiefortælling. Jeg kommer fra tv-branchen og forstår det ikke: Hvis man alligevel har lejet et fedt venue, hyret 20 performere og brugt et halvt år på at lave kostumerne, hvorfor så ikke kommunikere stor underholdning med et tydeligt budskab? At se udtryksløse modeller gå ligeud fortæller mig ikke noget.

Men jeg kommer opmuntret ud af denne modeuge. Mange vil noget mere. Hos Stine Goya blev tøjet vist frem i en danseperformance af transpersoner med diva-attitudes. Designer’s Remix går efter 100 procent bæredygtighed i 2020 og viste det på en catwalk formet som jordkloden. Ganni fyrede op under fællesskabet og festede med Mø, og de modige piger bag Saks Potts jonglerede med modsætninger; vilde cowboystøvler i collab med Ecco, et levende symfoniorkester og popklassikere.

Det er, som om modebranchen har fået mere på hjerte. Og det kan ikke være en dårlig ting.

Annonce
Rikke Dal Støttrup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce