Annonce
Læserbrev

Mogens Nyholm: Amtsavisen benytter sig af stikkermetoder

Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

Læserbrev: Indlægget handler om emnerne sagsindsigt, stikkere og Verdo – emner denne avis gerne behandler.

Ifølge Randers Amtsavis skal byrådsmedlemmer passe på med at bede om sagsindsigt i vores arbejde – vi skal kende forskellen på den administrative og politiske del. Jeg vil føre bevis for, at det er en træls pligt, at byrådspolitikere i specielle situationer må påtage sig en vagthundsrolle. I min bevisførelses tager udgangspunkt i Verdo-skandalen.

To kvikke borgere har jo gransket Verdos regnskaber med mere, fordi de anede urent trav. I dag ved vi, at de har set rigtigt, da penge nu betales tilbage til forbrugerne.

Ydermere. Ledelsesmæssigt svigt og økonomisk svindel er nogle af anklagepunkterne, som nu er på politiets bord. Hvordan har de to kvikke borgere kunnet finde det urene trav? Ja, det har de gjort ved at søge sagsindsigt hos blandt andre Randers Kommune og Verdo.

Følger man avisens syn på sagsindsigt-problematikken på det seneste, må det vurderes, at avisen må mene, at det er moralsk og rigtigt set, når Verdos bestyrelse igennem næsten to årtier ikke har blandet sig i Verdos økonomiske og administrative ledelse og drift (jævnfør avisleder 20. november).

Jeg mener, at Verdos bestyrelse har en klar vagthundsrolle, på samme måde som byrådets medlemmer. Derfor, burde det selvfølgelig have været Verdos bestyrelse, der fik stoppet det urene økonomiske trav; de skulle have handlet proaktivt. Proaktivt på samme måde, som vi er nogle politikere, der gør i den triste stjernehussag, hvor kommunen desværre træder på en uskyldig pædagogmedhjælper.

Nævnte stjernehussag har ført til mange "avis-aflægger-artikler", senest 27. og 28. november – altid er artiklerne ensidig støtte til kommunens gøren og laden; til trods for at børne- og familieforvaltningen bevisligt fejler og misinformerer.

Aktuelle emne er, at et byrådsmedlem på et lukket møde skulle have brugt ordet stikkere om ansatte. Det påstår byrådsmedlemmer – selvfølgelig anonymt. At referere andres ord fra lukkede byrådsmøder kan kun give dårlige stilkarakterer.

Man kan altså med god grund konkludere, at disse byrådsmedlemmer både er amoralske og udfører en form for stikkerivirksomhed i praksis – uagtet om det, de siger, er rigtigt eller forkert.

Det er trist at iagttage, at avisen anvender en form for stikkerivirksomhed til at afdække en artikel, der handler om, at en politiker har brugt ordet "stikkere".

Suk hjerte brist ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce