Annonce
Randers

Mokajen gør status: - Vi skal ikke være byens største værtshus

Mokajen vil fremadrettet satse mere på at være spisested og mødested - og skrue ned for de billige drinks. Foto: Helle Elgaard Kvist
Randers Street Food har efter en travl sommer fået tid til at gå i tænkeboks. Madmarkedet vil redefinere sig selv, og nøgleordene er mad og mødested.

Randers: Halmballer, græskar og uhyggelig hygge. Lige nu er der dømt efterårsstemning på Mokajen - Randers Street Food.

- Vi vil jo gerne følge tendensen med Halloween-pyntning og matche Randers Regnskov og Djurs Sommerland, siger Jesper Aggerholm, der er lokal erhvervsmand og en af folkene bag Mokajen.

Han sidder udenfor og nyder efterårssolens lune stråler og en øl i godt selskab, og det er han ikke den eneste, der gør.

Annonce

Madmarkedet har været i gang siden foråret, med benspænd fra coronaen, og den gamle lagerbygning har været velbesøgt.

Der er kørt koncept med Happy Hour, hvor man har kunnet få gode tilbud på drinks, og det har trukket mange unge mennesker til, men det har aldrig været meningen, at Mokajen skulle være en konkurrent til Storegades barer og værtshuse, der har været tvangslukket og stadig har begrænsede åbningstider.

- Vi har ikke villet tage andres brød, men der har været mange unge mennesker, som ikke har haft et sted at gå hen, og de har haft behov for et sted at mødes - det kender jeg fra vores egne unge mennesker derhjemme, siger Jesper Aggerholm.

Foredrag og seniorkaffe

Han fortæller, at folkene bag Mokajen, der foruden ham selv tæller ægteparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst samt Nicolai Michaelsen, er gået i tænkeboks for at finde ud, hvordan fremtiden skal se ud for Randers Street Food.

- Vi skruer ned for Happy Hour-konceptet, for vi skal ikke være byens største værtshus, og vi har også et ansvar. Vi vil have mere fokus på at være et spisested, som navnet Street Food indikerer, siger Jesper Aggerholm.


Det er et år siden, vi gik i gang med byggeriet, og der har været travlt. Nu har vi fået lidt luft og vil gerne genfinde, hvad det er, vi vil med stedet.

Jesper Aggerholm, medejer af Mokajen


Det har dog hele tiden været grundtanken, at Mokajen skulle være mere end blot et spisested. Det skal også mere et mødested, og det er stadig planen.

- Vi vil gerne være et sted, der kan rumme alle, såvel unge som gamle, siger han.

Derfor er der også tanker om blandt andet seniorkaffe og foredrag.

- Det er et år siden, vi gik i gang med byggeriet, og der har været travlt. Nu har vi fået lidt luft og vil gerne genfinde, hvad det er, vi vil med stedet, siger Jesper Aggerholm.

I processen med at gentænke Mokajen er planen også at inddrage kunderne.

- Vi skal i gang med at lave kundeundersøgelser. Blandt andet også for at finde ud, hvor folk kommer fra. Vi har sagt, at vi vil være Randers og oplands foretrukne spisested, men vi ved ikke, om der kommer folk fra eksempelvis Øster Bjerregrav og Harridslev, siger han.

Annonce

Faldende besøgstal

Jesper Aggerholm kalder stedet for en perle. Centralt, men uden larm, og med en skøn udsigt.

Siden sommer er der sket flere ting på udeområdet. Der er blandt andet blevet sat sikkerhedshegn op langs kajen.

- Det har været vores ønske helt fra start. Området er privat og ejet af Randers Havn, og fra den side mener man, at folk skal lære at respektere vandet, men vi har gerne villet højne sikkerheden. Både for børnefamilierne, der kommer her, men også fordi alkohol og vand er en farlig cocktail, siger Jesper Aggerholm.

 Jesper Aggerholm, der er medejer af Mokajen, sammen med medarbejder Nur Mohammed, der arbejder som runner og afrydder. Foto: Helle Elgaard Kvist

Der er også kommet lyskæder op, og planen er, at der skal laves mere lys på udeområdet.

- Vi synger nok på sidste vers med hensyn til at sidde udenfor, men danskerne elsker jo at sidde ude, så der er også tanker om at overdække og sætte varmelamper op, så vi kan forlænge udetiden, siger han.

Selv om der har været travlt siden åbningen i foråret, så har man på Mokajen mærket et fald i besøgende den sidste måneds tid, fortæller Jesper Aggerholm.

- Jeg er ikke vant til restaurationsbranchen, men Mike (Pabst, red.) siger, at det er meget normalt, men det er selvfølgelig også noget af det, vi skal have set på. Vi skal arbejde med at få tiltrukket flere mennesker, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce