Annonce
Randers

Mokajen gør status: - Vi skal ikke være byens største værtshus

Mokajen vil fremadrettet satse mere på at være spisested og mødested - og skrue ned for de billige drinks. Foto: Helle Elgaard Kvist
Randers Street Food har efter en travl sommer fået tid til at gå i tænkeboks. Madmarkedet vil redefinere sig selv, og nøgleordene er mad og mødested.

Randers: Halmballer, græskar og uhyggelig hygge. Lige nu er der dømt efterårsstemning på Mokajen - Randers Street Food.

- Vi vil jo gerne følge tendensen med Halloween-pyntning og matche Randers Regnskov og Djurs Sommerland, siger Jesper Aggerholm, der er lokal erhvervsmand og en af folkene bag Mokajen.

Han sidder udenfor og nyder efterårssolens lune stråler og en øl i godt selskab, og det er han ikke den eneste, der gør.

Annonce

Madmarkedet har været i gang siden foråret, med benspænd fra coronaen, og den gamle lagerbygning har været velbesøgt.

Der er kørt koncept med Happy Hour, hvor man har kunnet få gode tilbud på drinks, og det har trukket mange unge mennesker til, men det har aldrig været meningen, at Mokajen skulle være en konkurrent til Storegades barer og værtshuse, der har været tvangslukket og stadig har begrænsede åbningstider.

- Vi har ikke villet tage andres brød, men der har været mange unge mennesker, som ikke har haft et sted at gå hen, og de har haft behov for et sted at mødes - det kender jeg fra vores egne unge mennesker derhjemme, siger Jesper Aggerholm.

Foredrag og seniorkaffe

Han fortæller, at folkene bag Mokajen, der foruden ham selv tæller ægteparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst samt Nicolai Michaelsen, er gået i tænkeboks for at finde ud, hvordan fremtiden skal se ud for Randers Street Food.

- Vi skruer ned for Happy Hour-konceptet, for vi skal ikke være byens største værtshus, og vi har også et ansvar. Vi vil have mere fokus på at være et spisested, som navnet Street Food indikerer, siger Jesper Aggerholm.


Det er et år siden, vi gik i gang med byggeriet, og der har været travlt. Nu har vi fået lidt luft og vil gerne genfinde, hvad det er, vi vil med stedet.

Jesper Aggerholm, medejer af Mokajen


Det har dog hele tiden været grundtanken, at Mokajen skulle være mere end blot et spisested. Det skal også mere et mødested, og det er stadig planen.

- Vi vil gerne være et sted, der kan rumme alle, såvel unge som gamle, siger han.

Derfor er der også tanker om blandt andet seniorkaffe og foredrag.

- Det er et år siden, vi gik i gang med byggeriet, og der har været travlt. Nu har vi fået lidt luft og vil gerne genfinde, hvad det er, vi vil med stedet, siger Jesper Aggerholm.

I processen med at gentænke Mokajen er planen også at inddrage kunderne.

- Vi skal i gang med at lave kundeundersøgelser. Blandt andet også for at finde ud, hvor folk kommer fra. Vi har sagt, at vi vil være Randers og oplands foretrukne spisested, men vi ved ikke, om der kommer folk fra eksempelvis Øster Bjerregrav og Harridslev, siger han.

Annonce

Faldende besøgstal

Jesper Aggerholm kalder stedet for en perle. Centralt, men uden larm, og med en skøn udsigt.

Siden sommer er der sket flere ting på udeområdet. Der er blandt andet blevet sat sikkerhedshegn op langs kajen.

- Det har været vores ønske helt fra start. Området er privat og ejet af Randers Havn, og fra den side mener man, at folk skal lære at respektere vandet, men vi har gerne villet højne sikkerheden. Både for børnefamilierne, der kommer her, men også fordi alkohol og vand er en farlig cocktail, siger Jesper Aggerholm.

 Jesper Aggerholm, der er medejer af Mokajen, sammen med medarbejder Nur Mohammed, der arbejder som runner og afrydder. Foto: Helle Elgaard Kvist

Der er også kommet lyskæder op, og planen er, at der skal laves mere lys på udeområdet.

- Vi synger nok på sidste vers med hensyn til at sidde udenfor, men danskerne elsker jo at sidde ude, så der er også tanker om at overdække og sætte varmelamper op, så vi kan forlænge udetiden, siger han.

Selv om der har været travlt siden åbningen i foråret, så har man på Mokajen mærket et fald i besøgende den sidste måneds tid, fortæller Jesper Aggerholm.

- Jeg er ikke vant til restaurationsbranchen, men Mike (Pabst, red.) siger, at det er meget normalt, men det er selvfølgelig også noget af det, vi skal have set på. Vi skal arbejde med at få tiltrukket flere mennesker, siger han.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Debat

Hørt ved Amtsavisens politiske pølsevogn: Væk med de uduelige! Intet kunne være mere retfærdigt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce