Annonce
Randers

Mor bag symaskinen fik den smalle jul til at hænge sammen: Derfor hjælper Hanne i dag børn i fattige familier til at få en god jul

Alt tyder på, at endnu flere familier end normalt vil have problemer med at få pengene til at slå til denne jul. Derfor er Randers Julehjælp klar til at støtte 12 organisationers arbejde for at udsatte børn i Randers Kommune får den bedst mulige jul. Arkvifoto: Peter Leth-Larsen
Sidste år kom hver femte krone til Randers Julehjælp fra folk som Hanne Nedergaard Krogh. Personer, som gerne vil hjælpe, men som ikke lige havde mulighed for at bidrage med mange tusinde. Og der er også brug for de mange bække små i år, for julen 2021 ser stram ud for mange familier i Randers Kommune.

Randers: Hvis alle stemmeberettigede i Randers Kommune gav 10 kroner hver til Randers Julehjælp, ville indsamlingen give knap 800.000 kroner. Hvis det var 100 kroner ville tallet være i underkanten af otte millioner.

Og selvom det ikke er nødvendigt at nå millionerne, er der brug for støtte til det gode formål, der sidste år indsamlede over en halv million kroner til familier i Randers og omegn med få midler. For på trods af opsving i jobmarkedet er de fattigste familier i kommunen meget pressede.

- Der har været et stort behov for hjælp hele året. Og nu er folk meget nervøse for den stigning, der har været i el- og naturgas, siger  koordinator af Randers Julehjælp, Per Schultz-Knudsen.

Annonce

- De fleste i den udsatte gruppe kan jo knap nok få pengene til at nå sammen hver måned, og når der så kommer ekstra omkostninger, eller noget stiger, så står i de i en svær situation, forklarer han.

Hannes barndomsjul blev reddet af symaskinen

En af dem, som ikke lige har de store beløb at sende efter julehjælpen er Hanne Nedergaard Krogh, som er pensionist og bor i Assentoft. Hun giver til mange forskellige ting, og så sender hun gerne lidt penge til Randers Julehjælp.

Jeg tænker jo, at hvis vi alle sammen giver lidt, så bliver det til meget. Jeg giver bare 100 kroner, og det kan de fleste være med til.

Hanne Nedergaard Krogh, pensionist og bidrager til Randers Julehjælp

- Jeg tænker jo, at hvis vi alle sammen giver lidt, så bliver det til meget. Jeg giver bare 100 kroner, og det kan de fleste være med til, forklarer kvinden, som også støtter, fordi julen er vigtig.

- Julen er magisk for børn, og det synes jeg, at alle børn skal have mulighed for at opleve, siger Hanne Nedergaard Krogh, som selv kommer fra en familie uden mange penge mellem hænderne.

Randers Julehjælp 2021

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa og Randers Y’s Men’s Club.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2021:

Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Venligboerne Langå, Handicapcenter Kronjylland v/ Lars Petersen og Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 14. november til 19. december.

- Men alle mine juleaftner har været gode. Min mor var god til at sy, og så fandt hun på noget, så der var, hvad der skulle være, forklarer pensionisten.

Per Schultz-Knudsen er helt enig med Hannes vurdering 'mange bække små'-effekten. Han kan fortælle, at en femtedel af sidste års rekordindsamling kom fra helt almindelige mennesker, som kunne bidrage med alt fra under 100 kroner til flere tusinde.

Randers Julehjælp sætter da også meget stor pris på både små og store bidrag i alle varianter.

Den halve million, som kom ind i 2020 gik til 12 lokale foreninger og dækkede dermed omtrent halvdelen af den million, som de samlet sendte ud til udsatte familier i kommunen. Omkring 90 procent af de penge gik direkte til julehjælp i form af gavekort og lignende, mens resten gik til julerelaterede oplevelser.

Randers Julehjælp - donationer 2021

Store og små beløb er velkommen til Randers Julehjælp, for hver en krone er med til at gøre en forskel i de familier, hvor økonomien er så stram, at det kniber med at holde jul. Her samler vi de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere.

Dan Decor A/S: 5000 kr.

Randers Skipperlaug: 10.000 kr.

Rotary Randers: 15.000 kr.

Vulkan Dæk A/S: 5000 kr.

Krista Ølgod og John Sørensen: 10.000 kr.

Jysk Vin Aps: 10.000 kr.

Kronjyllands Y's Men's Club: 15.000 kr.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

PL Overfladebehandling: 5000 kr.

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland på Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce