Annonce
112

Morgenuheld i problemkryds ved Randers Syd: Teknisk fastklemt måtte hjælpes ud

Tulipkrydset, hvor Tulipvej møder Hadstenvej, var allerede inden morgenens uheld kendt for sine problemer i morgentrafikken. Foto: Google Maps
Tidligt torsdag morgen blev både politi og brandvæsen tilkaldt til et uheld i Tulipkrydset på Hadstenvej.
Annonce

Randers: Både brandvæsen, politi og ambulance måtte torsdag morgen klokken 6.30 forbi det såkaldte Tulipkryds, hvor Tulipvej rammer Hadstenvej, til et færdselsuheld.

- En bil, der kom fra Tulipvej blev ramt af en bil, der kom på Hadstenvej i retning fra Hadsten mod Randers, fortæller indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed Randers Niels Henrik Nielsen.

Beredskabet var tilkaldt på grund af fastklemte. Da beredskabet nåede ud på stedet, viste det sig, at det var det, der kaldes "teknisk fastklemt". Det betyder, at der var brug for hjælp til at åbne døren, da den var blevet klemt fast af det tryk, den havde fået ved uheldet.

Føreren af bilen, der kom fra Tulipvej, måtte efterfølgende køres på sygehuset. Ifølge indsatslederen skete der ikke umiddelbart noget med den anden bilist.

Annonce

Advarsel om morgentrafikken

Flere pendlere på ruten var i slutningen af oktober ude at advare om særligt morgentrafikken i dette kryds.

Blandt andet fortalte Kim Kjersgaard, hvordan der på grund af dårlige oversigtsforhold og det trafikale tryk på Tulipvej kan være et vist pres for at 'køre på chancen'.

Sanne Lund, som i perioder kører motorcykel på strækningen, har da også tidligere oplevet, hvordan en bil kørte direkte ud foran hendes motorcykel, så hun måtte undvige ud på cykelstien.

Deres oplevelse blev bekræftet af Henriette Wildau, som kører mod Hadsten hver morgen.

- Det er næsten hver dag, at jeg enten ser farlige situationer, eller selv må bremse hårdt op, fortalte hun dengang.

Kommunen opfordrede på daværende tidspunkt til, at borgere, som oplever problemer eller næsten-ulykker i krydset, henvender sig, så Veje og Trafik kan få et retvisende billede af situationen.

Annonce

Rundkørsel?

Den opfordring har Kim Kjersgaard fulgt med følgende ordlyd:

"Jeg er daglig bruger af Tulipkrydset, krydset hvor 180 møder 511. I min morgenfærden mod jobbet i Hadsten, ser jeg ofte farlige situationer i krydset. Typisk er det venstresvingende medtrafikkanter som "kører på chancen" eller fejlvurderer en hastighed på bilister kørende fra Randers. Jeg har også bidt mærke i at, når der er trængsel på E45 så vælger mange at køre fra i Sdr. Borup og køre mod Aarhus via Hadsten. Og det skaber virkelig lang kø ved Tulipkrydset og yderligere situationer med chance-bilister. Køen strækker og krymper sig ud ad Hadstenvejen og bliver igen til kø i Galten og Hadsten, folk bliver forsinkede og utålmodige bilister er ikke rare at have i morgentrafikken.

Har I evt. mulighed for at kigge ud i krydset nogle morgener, så vil i uden tvivl observere mange farlige situationer. Nu skal jeg ikke gøre mig klog på løsninger eller om det er et normalt trafikforløb, men i mit fornuftige hoved ville en rundkørsel afvikle trafikken både hurtigere, bedre og ikke mindst mere sikkert."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce