Annonce
Østjylland

Morten Østergaard har stadig Aarhus i hjertet

Morten Østergaard i sin fødeby Aarhus. Arkivfoto: Axel Schütt
Den nu afgåede politiske leder stod i politisk lære hos det radikale byrådsmedlem Peter Thyssen.
Annonce

AARHUS: Det er en mand med Aarhus i hjertet, der onsdag trak sig som politisk leder for Radikale Venstre. Morten Østergaard blev født i Aarhus i 1976 og voksede op i en lægefamilie i Vejlby sammen med to ældre brødre. Han gik på Jellebakkeskolen fra 1981 til 1992.

I villakvarteret omkring Jellebakkeskolen spillede Morten Østergaard som dreng masser af fodbold og var konkurrencesvømmer i Skovbakken. Han var elevrådsformand, organiserede indsamling af legetøj til rumænske børnehjemsbørn og interesserede sig i usædvanlig grad for politik.

- Mine kammerater fra dengang vil nok sige, at jeg var en politisk nørd - og en sportsidiot, sagde Morten Østergaard til Århus Stiftstidende, da han i 2014 afløste Margrethe Vestager som politisk leder af Radikale Venstre.

Annonce

I politikerlære hos Peter Thyssen

Inden han overtog topposten i partiet, var han i 1996 blevet student fra Risskov Amtsgymnasium. Det var netop i gymnasietiden, at Morten Østergaard meldte sig ind i Radikale Venstre.

Som ung statskundskabsstuderende på Aarhus Universitet - og ivrig radikal - kom Morten Østergaard i politikerlære hos det radikale byrådsmedlem Peter Thyssen på rådhuset i Aarhus.

- Han lod mig være med, fordi jeg er god til at finde på nye ideer. Syv år i træk deltog jeg i partiernes budgetforhandlinger i Aarhus. Det har givet mig en fantastisk ballast også i forhold til forhandlinger om finanslov og alt muligt andet på Christiansborg, at jeg i Aarhus har udviklet evnen til at indgå aftaler, som alle parter ender med at være glade for, har Morten Østergaard fortalt i et interview med Århus Stiftstidende om sin læremester i byrådet.

Valgkamp i Aarhus. S-formand Helle Thorning-Schmidt og Nicolai Wammen mødte tilfældigt Morten Østergaard og Margrethe Vestager i forbindelse med valgkampen i 2011. Arkivfoto: Axel Schütt

Han blev folketingskandidat for Radikale Venstre i 1999 i Århus Vestkredsen. Han var gennem første halvdel af 2000'erne i flere kortere perioder midlertidigt medlem af Folketinget. Ved Folketingsvalget 2005 blev Østergaard så valgt ind i Folketinget.

Morten Østergaard bor i dag på Amager med hustruen Line Legarth Stigel. Parret har to børn.

Annonce

Østergaard og 'De Hvide'

Hans tilknytning til Aarhus er dog fortsat stor. Han spillede ganske vist fodbold i Skovbakken, men holder med AGF og havde blandt andet en AGF-spillertrøje med, da han overtog sin første ministerpost. I december 2016 blev han så udnævnt som ny AGF-ambassadør.

- Jeg er både stolt og beæret over at blive ambassadør for AGF. Siden jeg var helt ung, har jeg haft mange gode oplevelser med klubben, og da jeg blev spurgt, om jeg ville være ambassadør, skulle jeg ikke bruge den store betænkningstid. Jeg vil gerne være med til at bidrage positivt til klubbens udvikling og det helt specielle fællesskab, som AGF repræsenterer, sagde Morten Østergaard ved den lejlighed.

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard Kristensen tog over efter Charlotte Sahl Madsen. Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce