Annonce
Randers FC

Morten Arnesen om exit i Randers FC: For første gang i mit liv ved jeg ikke, hvad der skal ske

Morten Arnesen er blevet opsagt i Randers FC. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Den tidligere biografdirektør er ked af, at han ikke fik længere tid til at fuldføre sit projekt i Randers FC. Men han smækker ikke med døren og arbejder videre i sin opsigelsesperiode.

Randers: Det er en ærgerlig, men afklaret Morten Arnesen, der nu for første gang i sit arbejdsliv går ind til en uvis fremtid.

Fredag morgen i sidste uge fik han beskeden om, at han er blevet opsagt i Randers FC på grund af besparelser. Dermed nåede den tidligere biografdirektør, der i 2016 blev udnævnt til Årets Randersborger, blot 14 måneder som kommerciel chef i Randers FC.

Han arbejder dog opsigelsesperioden ud i Randers FC, men hvad der derefter skal ske, ved han endnu ikke.

- Det er første gang i mit liv, at jeg prøver at stå i den situation. Men jeg forsøger at tage det med ro og undgå at gå i panik. Som person er jeg rimelig optimistisk anlagt, så indtil videre har jeg opdateret min situation på det kære LinkedIn, og så håber jeg, at der på et tidspunkt ringer en, som kan se en stilling for sig, hvor jeg lige præcis passer ind, siger Morten Arnesen til Randers Amtsavis.

Annonce

Fokus på bolden

Efter en succesrig karriere som biografdirektør blev han ansat til at styrke interessen for Randers FC og trække flere folk på stadion.

Det var en opgave, han så som et langt, sejt træk, og derfor ærgrer det ham også, at han ikke kommer til at føre projektet til ende.

- Det er klart, at man altid ønsker sig, at man selv får mulighed for at sige stop, når tid er. Jeg er ked af, at jeg ikke får mere tid til at lykkes med de projekter, vi allerede har sat i gang, og de mange andre projekter, vi har i støbeskeen. Det var en ny stilling i Randers FC, jeg blev ansat i, og som jeg sagde til bestyrelsen dengang, skulle de forvente, at der ville gå et år, før man ville begynde at kunne se en effekt af mit arbejde, siger Morten Arnesen.

- Men jeg har også respekt for, at man prioriterer det sportslige som det vigtigste, når man står i den situation, at man skal spare. Det var ikke et pænt regnskab, Randers FC kom ud med i den forgangne sæson, og derfor er det jo en prioritering af, om man skal gå tilbage til dét, man kender, eller om man skal gamble med noget, man først får fuld effekt af om to-tre år.

- Næste år er der tre nedrykkere fra Superligaen, så jeg kan godt forstå, at man vælger at sige, at det næste år er der fuld fokus på bolden. Jeg kan ikke afvise, at jeg ville have truffet den samme beslutning, hvis jeg stod og skulle tage den, siger Morten Arnesen.

Ændrede forudsætninger

Det var efter drøftelser med daværende Randers FC-direktør Michael Gravgaard, at Morten Arnesen i november 2017 skrev under på kontrakten med Randers FC.

Men da han skulle påbegynde sit arbejde i Randers FC i februar 2018, var Michael Gravgaard allerede på vej ud af klubben. Har det mon gjort betingelserne for Morten Arnesens mission i Randers FC sværere?

- Det er klart, at forudsætningerne blev anderledes. Det altoverskyggende fokus sidste forår var at undgå nedrykning fra Superligaen, og så har der som sagt også været noget økonomi, som har spillet ind. Så det var en anden opgave, jeg gik ind til, end den så ud, da jeg havde de første drøftelser med klubben. Men jeg har forsøgt at navigere efter bedste evne i forhold til de muligheder og rammer, som nu engang har været i klubben, siger Morten Arnesen.

Har du fortrudt, at du skiftede fra jobbet som biografdirektør til stillingen i Randers FC?

- Det tror jeg først, at jeg kan svare på, når jeg ved, hvad der skal ske fremadrettet. Så ved jeg, om det har været et trappetrin til noget, som jeg ikke havde fået mulighed for, hvis jeg var fortsat i biografen. Da jeg sagde ja til Randers FC, havde jeg også en anden intern mulighed, som ville indebære en en del rejseaktivitet.

- Men jeg synes, at jobbet i Randers FC var en mulighed for at gøre en forskel i en stor og vigtig institution i byen. Jeg gik fra sikker grund og noget, som jeg vidste, at jeg beherskede, men jeg så det som ny udfordring, der kunne udvikle mig, og jeg føler også, at jeg har lært vanvittig meget i de 14 måneder i Randers FC, siger Morten Arnesen.

Små justeringer

Hvilke aftryk føler du, at du har nået at sætte i Randers FC?

- Vi har fået en masse intern struktur sat på plads, der er blevet lavet en ny strategi i efteråret, hvor det sportslige og det kommercielle er blevet delt op, som det bør være, og vi har lavet et stort arbejde med at få forbundet Randers FC stærkere med moderklubberne.

- Vi har fået revitaliseret vores netværk omkring klubben, øget antallet af konferencearrangementer markant, og så er der alt det lavpraktiske omkring boderne og det visuelle indtryk på stadion, som vi har fået løftet. Jeg har set mit job på den måde, at jeg har skullet skrue en lille smule på en masse ting, siger Morten Arnesen.

Hans stilling bliver nedlagt, så en del af tiden i opsigelsesperioden vil gå med at få fordelt hans opgaver rundt i organisationen.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Overboer til Burger Shack: Det skræmmer os, at der var brand igen

Annonce