Annonce
Randers

Motion i børnehaven: Crossfit er også for de yngste

Efter en hinketur over vægtene, slår børnene sten-saks-papir om, hvem der skal tage fem armbøjninger. Privatfoto

Crossfit-trenden er nået til de mindste, som nu også kan være med til at brænde en masse krudt af i træningslokalet.

Randers: Børnene fra Børnehuset Viborgvej svang sig i reb, lavede burpees og squats, og de uddelte high-fives til den helt store guldmedalje. Onsdag 7. februar var de på besøg hos Cross Kompagniet i det nordlige Randers for at prøve kræfter med den populære træningsform crossfit.

- Nøglebegreberne i børnecrossfit er ikke styrketræning, men bevægelsesglæde, kreativitet og leg. Legen er det centrale, og det pædagogiske mål er, at børnene udforsker og eksperimenterer med forskellige måder at bruge kroppen på gennem leg. Legen er omdrejningspunktet for børn, og børn lærer gennem leg. Så er det lige meget, om det er Lego eller om at bruge sin egen krop, fortæller Lotte Hillgaard Hansen, der er pædagog i Børnehuset Viborgvej.

- Gennem kropslig erfaring, som crossfit er, ønsker vi, at børnene eksperimenterer og erfarer "Hvem er jeg? Hvad kan du? Og kan jeg mon også det?", siger hun.

Bevæg dig for livet

Crossfitinstruktøren Christian Lau stod for dagens træning med børnene, og han har helt klare ideer om, hvordan man tilrettelægger crossfitøvelser til de mindste.

- Den største forskel er belastning. Vi spænder ikke store kilo på børn. Det er egentlig bare leg, og de vil ikke blive udsat for bevægelser, de ikke kender fra legepladsen eller en gymnastiktime, siger Christian Lau, som til dagligt instruerer medlemmerne i crossfitklubben. Herfra har han erfaring med at instruere børn, når der er familietræning.

Børnene er pludselig trætte på en anden måde, end når de leger.

- De får fyret noget krudt af en lørdag formiddag, så forældrene kan få noget ro. Det giver nogle glade børn, og de får brugt kroppen, som den er lavet til fra naturens side, frem for at sidde med en iPad, forklarer Christian Lau.

Børnehuset Viborgvej slipper børnene løs i crossfitlokalet for at tage del i den kommende landsdækkende visionsaftale "Bevæg dig for livet". Aftalen har som mål at få Danmark op på førstepladsen som den mest aktive nation i verden i 2025.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Randers HK For abonnenter

Juncker efter formidabel redningsprocent: Stadig en smule ærgerlig

Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce