Annonce
Randers

Mundbind på i forretningerne: Ikke den store forandring, mener butiksejere

Karoline Schatz-Jakobsen, indehaver af Randers Blomster, synes at usikkerheden om fremtiden er den værste. Foto: Lone Hammer Sørensen
At kunderne fra torsdag i næste uge skal have mundbind på, vurderes fra et par af butiksejerne i Randers ikke at gøre den store forskel. Borgerne er ved at forberede sig til at skulle have ekstra virusværn på alle offentlige steder - Sønderbros Apotek mærkede mersalg allerede lørdag formiddag.

Randers: Fra torsdag 29. oktober skal vi alle have mundbind på, når vi bevæger os ind steder, der har offentlig adgang. Det er blandt andet hos tøjforretningen, hos blomsterhandleren og i supermarkedet.

Hos Randers Blomster bliver nyheden vurderet til ikke at betyde det helt store, siger indehaver Karoline Schatz-Jakobsen.

- Vi havde i forvejen flyttet om på tingene i butikken, så vi ikke står for tæt på kunderne, siger hun, og der er også sat plexiglas op ved disken for at beskytte mod nærkontakt. Og de ansatte er også begyndt at bruge handsker.

Annonce

- Og så vil vi bruge visir i forretningen, for det bliver for træls at bruge mundbind hele dagen, siger Karoline Schatz-Jakobsen.

Hun mener, at usikkerheden er den værste.

- Vi har i forvejen ikke købt så meget hjem, som vi ellers ville have gjort, for vi ved jo ikke hvad, der sker. Hvad fremtiden bringer. Om der kommer flere restriktioner. Vi plejer også at holde blomsterkurser, hvor der er 12 personer med, det kan vi jo heller ikke. Lige nu venter vi på retningslinjer fra myndighederne, så vi ved, hvad vi skal, siger blomsterhandleren.

Kunder i Esprit

Hos Esprit, der lørdag indviede sin nye butik i Torvegade, var der rød løber, ballonportal og levende musik. Og der var faktisk en del kunder.

Fejringen lørdag af den nye butik Esprit var med ballonportal, rød løber og levende musik. Her ses indehaver Per Christensen, kaldet PC, foran butikken. Han tror ikke, at kunderne mærker den store forskel ved at skulle have mundbind på i butikken, folk er ved at vænne sig til det, siger han. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Ja, folk trænger til oplevelser. Det har det jo skortet på hele året, så de kommer af interesse for at se den nye butik, lyder det fra butiksindehaver Per Christensen, kaldet PC.

Han tror ikke, at folk ser det som en stor forandring, at de nu skal til at have mundbind på i blandt andet butikkerne.

-  Nej, det er jo bare en udvidelse  af det, vi gør i forvejen, vi har jo vænnet os til at have mundbind på, når vi går til bageren, på restaurant og cafe. Det tror jeg ikke bliver et problem, siger Per Christensen.

Personligt bliver han heller ikke ramt af at skulle se færre venner end ti på jævnlig basis.

- Næh, for det gør jeg ikke i forvejen, siger han.

Annonce

Mundbind skal der til

På Sønderbros Apotek kunne interessen for mundbind mærkes lørdag formiddag med det samme efter pressemødet.

Ikke på den måde at folk hamstrede, eller hev kasser med mundbind ned fra hylderne og købte flere kasser ad gangen.

- Nej, men et mersalg på grund af en helt naturlig sund fornuft, for nu skal der jo bruges flere mundbind. Og så køber kunderne lige en kasse med, når de alligevel er her, siger apoteker Bjørn Petersen Thorbjørner, Sønderbros Apotek.

Nu skal der flere mundbind til, for de skal i brug, når vi skal ind på steder med offentlig adgang fra torsdag 29. oktober. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce