Annonce
Randers

Mundbindskrav giver bøvl: Sådan løser lokale spisesteder opgaven

Kravet om brug af mundbind på spisesteder gælder kun, når man står op. Derfor må man gerne tage mundbindet af, når man sidder ved et bord. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er en lille uge siden, at det regeringsbestemte mundbindskrav på serveringssteder blev indført, men allerede nu har spisestederne i Randers gjort sig forskellige erfaringer i forhold til at vænne sig til de nye restriktioner.
Annonce

Randers: Det er efterhånden en uge siden, at statsminister Mette Frederiksen stillede sig op foran den samlede danske presse og blandt andet meddelte, at det nu er påbudt at være iført mundbind på restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder

Siden da har både kunder og forretningsdrivende i Randers skullet vænne sig til de nye krav. Og det har ikke været nogen nem opgave alle steder.

Det gør sig blandt andet gældende hos Bagel Bucks i Houmeden, hvor medarbejderne i denne uge har set sig nødsagede til at bruge de sociale medier til at komme med en kraftig opfordring og ikke mindst forklaring til spisestedets kunder.

"Vi har de sidste dage haft flere kunder, som er blevet sure og frustreret over, at vi beder dem om at bære mundbind, når de kommer ind, selvom de ”bare” skal bestille mad eller hente det, der er bestilt. Vi har forståelse for at det kan være irriterende at have maske på, men vi er nødt til at overholde reglerne for, så vi ikke får problemer med sundhedsstyrelsen. Vi gør dermed opmærksom på, at vi IKKE kan tage imod bestillinger ude fra gaden, og vi kan ikke komme ud med maden til jer," har Bagel Bucks skrevet på Facebook.


Vi har de sidste dage haft flere kunder, som er blevet sure og frustreret over, at vi beder dem om at bære mundbind, når de kommer ind, selvom de ”bare” skal bestille mad eller hente det, der er bestilt.

Bagel Bucks, opslag på Facebook


Annonce

Siddepladser udløser krav

Årsagen til, at man skal have mundbind på, når man bestiller og henter mad hos spisesteder som Bagel Bucks, er, at der i forretningen er siddepladser til kunderne. Når det er muligt for en kunde at sætte sig og spise sin mad dér, hvor vedkommende har købt den, træder kravet om mundbind automatisk i kraft for alle spisestedets kunder.

Kravet om mundbind gælder også hos Kylling og Co på Rådhustorvet, hvor der er indendørs siddepladser i baren ved vinduet. Men i modsætning til Bagel Bucks har kunderne her på stedet ingen problemer med at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer, lyder meldingen.

- Vi går selv med mundbind og tilbyder også mundbind til de kunder, der kommer ind i butikken. Derudover udleverer vi engangshandsker til dem, der skal i salatbaren, som også er blevet ensrettet. Det fungerer, og vi oplever ingen problemer, siger Kylling og Co-medarbejder Alexander Hagelberg.

Annonce

Undgå mundbind - køb udenfor

På Mariagervejens Grill, hvor mundbindskravet også er til stede, har man valgt en lidt anden fremgangsmåde i forhold til Corona-restriktionerne end kollegerne i midtbyen. Her har de nemlig gjort det muligt for de sultne kunder at undgå mundbind, hvis de skulle ønske det.

Det kræver ganske enkelt bare, at man undlader at træde ind i grillen, men i stedet bestiller sin mad, mens man står udenfor spisestedet. Herefter må man ligeledes vente på sin mad udenfor og betale for måltidet via mobilepay.

- For os handler det om at beholde så mange af vores kunder som muligt. Til trods for, at vi lægger mundbind frem uden beregning, oplever vi, at nogle folk kører sure herfra, fordi de skal have mundbind på, hvis de vil stå inde i grillen. Men dem, der kommer, sætter pris på muligheden for at klare hele madkøbet, mens de står uden for grillen, siger Camilla Andersen, der er indehaver af Mariagervejens Grill.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce