Annonce
Østjylland

Munkholm Zoo er blevet solgt: - Kommer til at savne dyrene

Efter 25 år som ejer af dyreparken Munkholm Zoo har Benny Johansen solgt livsværket til en dyrepasser og hans sjællandske familie. De nye ejere overtager 1. december. Arkivfoto: Annelene Petersen
Dyrepasser og hans sjællandske familie overtager parken 1. december. Det glæder de nuværende ejere, at de kender de nye ejere.

SYDDJURS: Munkholm Zoo kan nu pille "Til Salg"-skiltet ned fra vinduet, da dyreparken har skiftet hænder efter at have været til salg i tre år.

Det er dermed slut på en æra for Annelise og Benny Johansen, der i 25 år har drevet og udviklet dyreparken, der med mere end 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter byder på oplevelser for hele familien.

- Vi er glade for, at vi har solgt, men det er selvfølgelig også vemodigt. Det er jo hele vores liv, vi siger farvel til, og det bliver vemodigt at sige farvel til både dyr men også de mange faste gæster, der er kommet i parken, siger Benny Johansen, der overdrager dyreparken til den nye ejer 1. december.

Annonce

Køberen er en familie fra Sjælland, hvis søn, Milo Kristian Jørgensen, har været dyrepasser hos Munkholm Zoo de seneste to år. Lars Kristian Jørgensen og hans kone og to børn flytter allerede ind på Munkholm Zoo om 14 dage.

- Det betyder selvfølgelig rigtig meget for os, at det er en familie, vi kender. Vi har kendt dem i et par år, og det er nogle søde mennesker. Udover at de beholder en vores dyrepasser, beholder de også vores alt-muligt-mand, og det betyder da meget for os at vide, at dyrene er i gode hænder, siger Benny Johansen.

Berber-aber på springtur

Han og hustruen skal være flyttet fra parken om 14 dage, så lige nu er der nok at se til, men den nuværende Zoo-ejer er da lidt bekymret for, hvordan livet som efterlønner vil blive.


Jeg kan ikke sige, at det er én speciel ting. Det er helheden, vi vil tage med os. Alle timerne sammen med dyrene, og alle de gæster, vi er kommet til at kende og holde af, fordi de er kommet år efter år til parken.

Ejer Benny Johansen


- Jeg ved jo ikke, om jeg kan finde ud af at lave ingenting. Så måske jeg finder noget frivilligt arbejde, og går det helt galt, så må jeg jo lægge mit liv om igen.

Hvad er det bedste minde, I vil tage med videre fra tiden med Munkholm Zoo?

- Jeg kan ikke sige, at det er én speciel ting. Det er helheden, vi vil tage med os. Alle timerne sammen med dyrene, og alle de gæster, vi er kommet til at kende og holde af, fordi de er kommet år efter år til parken.

Munkholm Zoo har gennem årene trukket overskrifter i hele landet. Første gang da fire af parkens berber-aber tog på springtur, og lokalsamfundet kunne følge den spændene jagt med at indfange aberne igen.

I 2019 var det en mere trist nyhed, da ni af parkens ti kænguruer i ly af nattemørket blev stjålet fra Munkholm Zoo.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce