Annonce
Randers

Lettelse hos ABC Lavpris: Lukning efter musebesøg blev kortvarig

ABC Lavpris på Hobrovej åbnede i i morges, fordi der er mistanke om, at en eller flere mus er på spil i butikken. Foto: Tobias Nørgaard Dupont
Dagligvarebutikken måtte tirsdag holde lukket indtil middag på grund af ubudne gæster.

RANDERS: Dagligvarebutikken ABC Lavpris på Hobrovej åbnede ikke tirsdag morgen, fordi de første medarbejdere fandt et stykke frugt, hvor de kunne se bidmærker fra det, der formentlig er en mus.

- Da vores første medarbejdere mødte tidligt i dag, fandt de det bidmærkede frugt, så vi valgte straks at holde butikken lukket, fortæller butiksbestyrer Tommy Helm Andreasen.

Allerede fra morgenstunden var skadedyrsfirmaet Rentokil på arbejde i butikken for at lokalisere skadedyret eller skadedyrene, ligesom også en skadedyrshund var kaldt på vagt fra Thisted. Fødevarestyrelsen skulle senere på dagen tirsdag på banen med deres ekspertise og beslutte, hvad der siden skulle ske.

- Fødevaresikkerheden for vores kunder har altid højeste prioritet, sagde butiksbestyrer Tommy Helm Andreasen tirsdag formiddag til Randers Amtsavis.

Omkring middagstid kunne en lettet butiksbestyrer melde ud, at folkene fra skadedyrsfirmaet havde fundet musen.

- Det var en enkelt mus, det drejede sig om, og den blev fundet af skadedyrshunden og fjernet, siger Tommy Helm Andreasen.

Efter fundet af musen blev hele butikken på nær frugt og grønt-afdelingen genåbnet. I frugt- og grøntafdelingen blev der strøet mel ud for at sikre sig, at der ikke befandt sig flere mus i butikken.

- Melet skal ligge til onsdag morgen, og er der ikke fundet spor deri, så skal jeg have en dialog med Fødevarestyrelsen om, hvad der så skal ske. Det er dem, der i sidste ende giver grønt lys for åbningen af frugt- og grøntafdelingen, siger butiksbestyreren.

Rentokil undersøgte samtidig væggene i supermarkedet for huller, men fandt ingen, så hvor mussen er kommet ind, kan Tommy Helm Andreasen ikke svare på.

- Den kan være kommet ind sammen med en kunde, eller den kan også være kommet med ind på en palle, siger han.

Det er første gang, at ABC Lavpris i deres to-årige historie i Randers står i denne situation.

For en måneds tid siden stod Føtex i Dytmærsken i Randers i en tilsvarende situation, hvor der var mistanke om en eller flere rotter i butikken. I det tilfælde holdt butikken lukket i godt tre døgn, så alt kunne blive gjort rent efter de ubudne gæster. Og ganske kort tid efter konstaterede brugsen i Havndal, at der havde været mus i butikken, hvilket lukkede brugsen en halv lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce