Annonce
Østjylland

Museum generet af tissende turister: - Det er ikke rart at spise frokost i lugten af urin

Bag Bundgarnsmuseet er der opstillet bænke, som gæster kan bruge til at nyde kaffe eller frokost i solen, men det er også heromkring, at tissetrængende turister har følt sig nødsaget til at lade vandet. Foto: Søren Ladefoged.
I Fjellerup Strand er der ikke nok offentlige toiletter, hvis man spørger Bundgarnsmuseet. Over sommeren har museet været generet af urinstank fra turister, der lader vandet op ad deres bygninger, og derfor har museet nu råbt kommunens politikere op.

Fjellerup Strand: Sommerens mange turister medfører masser af leben i strandområdet og dermed også besøgende omkring Bundgarnsmuseet ved Fjellerup Strand. Desværre for museet har mangel på nærliggende toiletfaciliteter også medført en uheldig form for turistaftryk på stedets bygning.

For de gæster, der parkerer bag Bundgarnsmuseet på de gode stranddage, er der langt hen til Vaffelbageriet og det nærmeste toilet - og så bliver bagmuren på museet den tætteste og mest anonyme løsning på, hvor man kan lade vandet.

Og det er ikke optimalt, forklarer museets formand.

Annonce

- Vi har jo oplevet den glæde, at parkeringspladserne ved museet virkelig bliver brugt, men det betyder også et større behov for toiletter. Det mest naturlige er at spørge på museet, men da vi er et gammelt arbejdshus for fiskere, har vi hverken strøm, lys eller toilet. Der er så et par voksne og nogle børn, der ikke kan holde på vandet, siger han og fortsætter:

- Vi vil jo gerne, at folk kan komme og slå sig ned ved bænkene bag museet, men det er ikke rart at spise frokost midt i lugten af urin, siger Bent Sølyst.

Urin under "eventuelt"

Derfor rejste formand for Bundgarnsmuseet Bent Sølyst sig op under borgermødet om kommunens budget for 2022-2025 i Ørum Aktivcenter og henledte lokalpolitikernes opmærksomhed på de ildelugtende udfordringer for museet.

Bent Sølyst er træt af, at der ikke er et toilet i nærheden, som de på Bundgarnsmuseet kan henvise til ved de akutte toiletbehov og efterlyser løsninger.

- Norddjurs Kommune kunne godt yde den service. Om det er en permanent løsning eller noget midlertidigt, bare der er et toilet, vi kan henvise til, siger Bent Sølyst.

Udvalgsformand for miljø- og teknik i Norddjurs Kommune, Jens Meilvang (LA), forklarer, at politikerne har lyttet til Bent Sølyst oven på borgermødet, og at han er i gang med at drøfte med sine politikerkollegaer, hvordan de får det løst. Men der er ikke noget på plads endnu, siger han.

- Vi har fulgt op på det efter borgermødet, og vi er indstillet på at finde både en midlertidig og en permanent løsning på det problem.

Han forklarer, at toiletfaciliteter er noget af det, der skal tænkes ind i helhedsplanen for Fjellerup Strandliv, der skal gøre kystområdet endnu mere turistattraktivt. Men om det når at komme på plads inden næste turistsæson, kan han endnu ikke sige noget om, men så findes der en midlertidig løsning i form af toiletvogne, forklarer han.

- Det må vi kunne finde penge til, for det skal ikke være sådan, siger han.

Det glæder museumsformand Bent Sølyst.

- Jeg håber, kommunen vil opstille en toiletvogn, siger han og fortsætter:

- Det passer slet ikke ind i strandområdet, men den vil ikke genere, hvis den stod i et hjørne på en af de små parkeringspladser nede over for Strandkroen. Sådan kunne man lave en løsning for en sommer eller to.

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers

Gratis influenzavaccination: Apoteker og læger står klar med kanylerne

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Annonce