Annonce
Østjylland

Musikchef fratræder med øjeblikkelig virkning

Kristian Rahbek Knudsen er færdig som musikchef for Aarhus Symfoniorkester. Fredag indgik Aarhus Kommune en aftale med ham om, at han fratræder jobbet øjeblikkeligt.Foto: Axel Schütt
Efter mindre end tre år i spidsen for Aarhus Symfoniorkester er det slut for Kristian Rahbek Knudsen. Fredag indgik han en fratrædelsesaftale med Aarhus Kommune.

AARHUS: Det blev til mindre end tre år i spidsen for Aarhus Symfoniorkester for Kristian Rahbek Knudsen. Fredag indgik Aarhus Kommune en aftale med musikchefen om, at han fratræder med øjeblikkelig virkning.

Af aftalen fremgår det, at parterne ikke har nogen kommentarer til fratrædelsen.

Det oplyser pressechef i Kultur og Borgerservice, Michael Japp.

Annonce

Ingen kommentar

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), der deltager i Folkemødet på Bornholm.

Søs Nyengaard er tillidsrepræsentant for symfoniorkestrets 66 musikere. Avisen har bedt om hendes kommentar til musikchefens bratte fratræden.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Overhovedet ingen, siger hun.

Ifølge avisens oplysninger kan utilfredshed med musikchefens ledelsesstil og lederevner være forklaringen på, at hans ansættelse er stoppet.

Violinist og kemiker

Da den dengang 40-årige Kristian Rahbek Knudsen blev ansat i 2016, var kulturrådmandens forventninger til den nye musikchef store:

- Det er et vaskeægte scoop. Kristian er en erfaren og dygtig musiker, der samtidig har et unikt talent for innovation og udvikling. Kombineret med en god forretningsforståelse er det en enestående kombination, som lover godt for symfoniorkestrets fremtidige udvikling, lød det i 2016 fra kulturrådmanden.

Kristian Rahbek Knudsen er uddannet kemiker fra Aarhus Universitet og har derudover en fortid som professionel violinist. Han kom til symfoniorkesteret fra en stilling som forskningskonsulent på Cambridge University, hvor han også havde været som konsulent og projektleder for farmaceutiske- og teknologivirksomheder

Under hele sin ansættelse som musikchef har han pendlet mellem hjemmet i London, hvor hans kone arbejder, og Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce