Annonce
Østjylland

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Trailerscenen var et af de første steder på Spot Festival, hvor publikum kunne opleve live-musik. Fanny Wree fyldte scenen fint ud med sine mørke og elektroniske pop-numre. Foto: Flemming Krogh
Byens spillesteder bugner med et væld af spændende koncerter i disse dage, hvor Spot Festival sætter sit præg på byen og trækker publikum fra hele landet og fra udlandet.

AARHUS: Et solstrejf bryder igennem trækronerne ved bøgetræerne foran Musikhuset, hvor området er omdannet til en festivalplads. Hele området genlyder af musik og af gæsternes samtaler på århusiansk, københavnsk, svensk og engelsk. Der er tydeligvis party i provinsen, som duoen 'Hej Matematik' sang om i 2010.

Den københavnske duo er dog ikke på dette års program, men der er heldigvis meget andet, dansksproget musik på dette års Spot Festival.

På Trailerscenen åbner 'David Mølhede & Rundt Omkring' ballet foran en snes mennesker, der har købt dagens første fadøl i en af de opstillede barer.

Annonce

Rune Skovgaard er en høj lyshåret mand fra København, der har taget turen til Aarhus for at høre musik, som han ikke kender i forvejen.

- Jeg hører alt muligt, dog ikke så meget klassisk musik eller heavy, lyder det fra den alsidige musikelsker, som har lejet en lille, privat lejlighed i de to dage, hvor Spot Festival sætter sit præg på byen.

Heavy på Headquarters

Første navn på plakaten falder tydeligvis i Rune Skovgaards smag - med bandets fængende pop-rock.

Sangerinden Fozz og vennen Kofi Ismail slappede af i parken - inden det senere gik løs på spillestederne. Foto: Flemming Krogh

Få meter væk nyder den århusianske sangerinde Fozz stemningen på en af de runde bænke sammen med en ven. Hun lader op til sin egen koncert på Spot.

- Der er SÅ nice med Spot Festival, som jeg allerede nyder meget, lyder det fra Fozz, som får opbakning fra Kofi Ismail, der er rapper, men som ikke skal optræde i denne omgang.

- Det er fedt, at alle byens scener er med. Scenen ved åen foran Magasin er én af de bedste, lyder det fra den århusianske rapper, som skal opleve sine venner senere til Spot, når de optræder under navnet Hunnid22.

Spot Festival 2021

Byparken foran Musikhuset udgør en slags centrum for Spot Festival. Her ligger flere scener. Trailerscenen er åben for alle, så der kræves ikke et Spot-armbånd.

Der er stadig billetter til salg, hvis man vil have adgang til alle scenerne.

Spot Festival er kendt for at have utallige spillesteder i Aarhus. På Headquarters trykkede bandet 'Dead Star Talk' den af med hård rock. Foto: Flemming Krogh

Det foregår på Foyer-scenen i Musikhuset fredag aften.

Men inden da er der masser af musikalske muligheder på festivalen. Heavy-musikken vælter ud fra spillestedet Headquarters, der præsenterer bandet 'Dead Star Talk' på den intime scene i kælderlokalet, hvor der headbanges i baren.

Annonce

Søster tager turen til Aarhus

Udenfor nyder et ungt, århusiansk par dagens første fadøl. I behørig afstand fra den tunge rock indenfor.

Parret Jens Lunde og Julie Greve Ejlersen er gengangere på Spot, som de sammenligner med Rehberbahn Festival i Hamburg. Foto: Flemming Krogh

Jens Lunde er musiker og har et særligt forhold til Spot.

Jeg plejer at forberede mig på flere af navnene ved at lave mine egne playlister. Der er utrolig meget god musik på Spot, som er en slags byfest for mig.

Julie Greve Ejlersen. Aarhus.

- Jeg optrådte på Spot for et par år siden, hvor jeg spillede bas i bandet 'Kom Vi løber' med sangerinden Lone Slot Nielsen i front. Det gav en vis nervøsitet at spille til Spot, da vi vidste, at der var folk fra branchen blandt publikum, som kunne være interesseret i at hyre os.

'David Mølhede & Rundt Omkring' spillede som et af de første navne på dette års Spot Festival. Foto: Flemming Krogh

Men i dette øjeblik kan den smilende bassist slappe af og nyde livet og musikken sammen med sin kone, som også har været på Spot før som gæst.

- Jeg plejer at forberede mig på flere af navnene ved at lave mine egne playlister. Der er utrolig meget god musik på Spot, som er en slags byfest for mig, siger Julie Greve Ejlersen, og tager en slurk af sin fadøl.

Fanny Wree trak folk til Trailerscenen torsdag eftermiddag. Foto: Flemming Krogh

Snart får hun selskab af sin søster, som tager turen fra København til Aarhus for at nyde stemningen på byens store musikfestival.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce