Annonce
Alarm 112

Opdateret og løst - mysteriet ved hovedvejen: Hvad er det for et dyr, og hvorfor har det et reb om halsen?

 Foto: Johan Gadegaard.
Der kom en mail fra en læser, og det satte adskillige folk på overarbejde. Svaret var ikke entydigt, indtil en læser mere henvendte sig.

Holstebro/Struer: "Jeg blev ganske forfærdet over at se disse rester af hvad, der ligner en kalv, liggende på en mark mellem Holstebro og Struer," skrev en læser.

Med havde hun sendt et billede af et kadaver.

Læserfoto.

Hvad der måske er mere bemærkelsesværdigt end selve kadaveret, er, at det rundt om halsen har et tov.

Hos politiet har man fået en anmeldelse om kadaveret. Men man har ikke "efterforsket" i  sagen.

- Det ser underligt ud, medgiver dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse, Ditte Erichsen, da hun får forevist billedet.

Men hvilket dyr, der er tale om, tør hun i første omgang - på baggrund af læserfotoet - ikke spå om. Ud over at det er et klovdyr.

Dyret ligger på en mark tilhørende Ausumgaard. Det er synligt fra vejen, men landmand Kristian Lundgaard-Karlshøj har end ikke bemærket det, fortæller han.

Da han får forevist billederne, medgiver han, at det ser ”underligt” ud.

Foto: Johan Gadegaard.

- Det kan jo være et dyr, der skulle være hentet af DAKA, men som er blevet slæbt væk af et andet dyr, foreslår Karlshøj.

Hos Dyrenes Beskyttelse kan man også finde flere plausible årsager til rebet om dyrets hals. Og nogle knap så behagelige.

- Men det undrer mig, at man ikke kan se et øremærke. Det er der næppe nogen dyr, der ville spise, så det burde være der, fortæller Ditte Erichsen, der derfor umiddelbart vurderer, at det drejer sig om enten et vildt dyr eller et ikke-registeret dyr.

Foto: Johan Gadegaard.

Det kræver mere dokumentation at fastslå arten. Avisens fotograf må afsted. En ny stak billeder ryger videre til Dyrenes Beskyttelse. Og efter hjælp fra flere kolleger vender Ditte Erichsen tilbage. Hun mener at have opklaret første del af mysteriet:

- Det er et får. Nærmere bestemt et Gotlandsfår. Det hvert fald vores bedste bud, siger dyrlægen.

Kadaver langs hovedvej 11. Foto: Johan Gadegaard.

I sidste ende var det fotoet, hvor der ligger rester af pelsen, der gav dyrlægerne skubbet i Gotlandsfårets retning.

Men er det ikke alt for stort og alt for langbenet til at være et får?

- Nej det passer skam meget godt, siger Ditte Erichsen og sender en tegning af gotlandsfåret strippet for alt andet end de bare knogler.

Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Men rebet; hvorfor dyret har et reb om halsen er stadig uopklaret. Om dyret er blevet viklet ind i det ved et uheld, eller om det har været bundet med det på et tidspunkt, har ikke været muligt at fastslå.

Annonce

Læsere til undsætning

Her sluttede efterforskningen og forklaringerne i første omgang fra avisens side. Men da artiklen kom på nettet, kom også den rigtige forklaring fra opmærksomme læsere. Flere havde nemlig bemærket en krondyrhind, som var blevet påkørt på stedet i november. Henrik Juul-Lauritzen kunne dokumentere teorien med et glimrende billede, som viser dyret liggende ved vejkanten. Sammen med det præsenterer han en teori om, at nogen må have flyttet det med frontlæsseren på en traktor. Sagen opklaret med tak for hjælpen til læserne.

Billedet her stammer fra november, hvor det var en del lettere at artsbestemme dyret. Foto: Henrik Juul-Lauritzen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce