x
Annonce
Randers

Mystik om ny restaurant i Nellemann-bygningen

De to restauratører er vilde med beliggenheden, der giver restaurantens gæster udsigt til Randers Regnskov og samtidig skaber masser af opmærksomhed. Foto: Mathias Fredslund Hansen

De to restauratører bag den ny restaurant i Nellemann-huset vil endnu ikke offentliggøre deres navne eller afsløre menuen, men de løfter dog sløret for konceptet og melder et åbningstidspunkt ud.

Randers: En spritny restaurant i Nellemann-huset var oprindeligt meldt ud til at åbne i sensommeren, men mange ting har skullet falde på plads, og ting tager længere tid end planlagt, og derfor er åbningen også blevet udskudt et stykke tid. Helt præcist hvornår de to ejere slår dørene op for den ny restaurant, vil de ikke lægge sig fast på, men et foreløbigt tidspunkt vil de gerne ud med.

- Der kommer til at gå omkring fem uger, så det bliver cirka midt i november, siger den ene af indehaverne, der begge stadig ønsker at være anonyme af hensyn til en endnu uopsagt stilling.

Makkerparret vil dog gerne fortælle, at de er fra lokalområdet og rigtigt gode venner.

- Vi betragter hinanden som søskende, og nu har vi så valgt at være kompagnoner, siger de.

Den mandlige par af restauratørparret har været selvstændig, siden han var 18 år og både været inden for restaurationsbranchen og haft produktionsvirksomhed, og hans kvindelige makker er butiksuddannet, men arbejder inden for børneområdet.

Annonce
Sådan kommer logoet for den ny restaurant til at se ud, men hvad gæsterne kommer til at kunne spise, vil de to ejere endnu ikke ud med. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Friskhed og økologi

Navnet på den ny restaurant bliver "Freschy", og i navnet ligger en stor del af konceptets grundlag, forklarer makkerparret.

- Der bliver fokus på friske og ferske råvarer, så man undgår konserveringsmidler, men der er nogle områder, hvor vi har udfordringer, så cirka 95 procent af råvarerne vil komme frisk direkte fra leverandørerne, siger den mandlige restauratør.

Foruden fokus på de friske råvarer vil der også blive lagt vægt på, at råvarerne kommer fra lokalområdet, og det økologiske vil spille en væsentlig rolle.

- Halvdelen vil være økologisk, og vi går meget op i, at det hele bliver lavet fra bunden i vores grovkøkken. Det kommere til at koste lidt mere, men til gengæld er det kvalitet, siger den kvindelige ejer.

Hvilken type mad, der vil blive serveret på Freschy, vil de to ejere ikke fortælle endnu, da der er nogle detaljer, der skal falde helt på plads, men fakta er, at det bliver en anden type restaurant, end man har været vant til inden for området.

- Processen fra friske råvarer til kundens færdige produkt er markant anderledes end hidtil set i den her niche, siger den mandlige restauratør lidt kryptisk.

Om det indebærer pizza, sushi, wokmad eller noget helt fjerde vil de to ikke komme nærmere ind på.

- Vi skal nok afsløre mere, når vi nærmer os, lyder udmeldingen fra makkerparret.

Fra bilhus til restaurant

De to restauratører kan dog løfte sløret for, hvordan restauranten kommer til at se ud. Lige nu er rummene ret nøgne, men forskellige nuancer af grøn på den ene væg vidner om, at der sker noget.

- Der kommer til at være en restaurantdel og en take away-del med et lille venteområde. Stilen kalder vi "varm industri", for det bliver lidt råt med eksempelvis kabeltromler og industrilamper, men samtidig bliver det hyggeligt og stemningsfuldt, siger den kvindelige restauratør og fortsætter:

- Der bliver desuden et "mini-Freschy", hvor børnene kan "lave mad", som de kan servere for deres forældre (legemad, red.), siger hun og bekræfter, at målgruppen er børnefamilier.

Håndværkerne er fuld gang i lokalerne og har været det i et godt stykke tid. Rummene er så småt ved at tage form, og det koster nogle kroner at omdanne et tidligere bilhus til hyggelige restaurantlokaler.

- Der bliver lavet om for omkring to millioner, siger restauratørerne.

Der bliver plads til minimum 50 spisende gæster - måske flere, men det afhænger af brandmyndighedernes krav - og de to restauratører forventer at skulle ansætte minimum ti medarbejdere.

- Det bliver ungarbejdere, som vi kommer til at ansætte, så det bliver indtil videre kun os selv, der kommer til at være her på fuld tid, siger de og fortæller, at Freschy bliver en aftenrestaurant med åbent alle dage fra klokken 16 og til henholdsvis klokken 22 eller 23.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-krisen presser dyreparker i knæ: - Jeg føler mig magtesløs og frustreret

Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Annonce