Annonce
Østjylland

Når børn tegner et kreativt bybillede

<p>Der indgår blandt andet lyde i rør i den vandring, som eleverne i fjerde klasse på Molsskolen har skabt for at præsentere et bybillede af Knebel. Her får Asbjørn, Sofie, Pernille og Astrid en snak med underviser Tina Andersen.</p>

23 elever i fjerde klasse på skole i Knebel har givet fantasien frit løb. Det er sket i samarbejde med børn i Gellerup, og herlighederne kulminerer lørdag.

De fire elever fra fjerde klasse på Molsskolen i Knebel tænker så det knager.

Sofie og Astrid fra fjerde klasse på Molsskolen er i gang med at lave skilte til en helt speciel byvandring i Knebel.

På kanten af en mark ved byen på Syddjursland er de i gang med at skrive skilte, der lørdag indgår en helt særlig vandring med fokus på livet i landsbyen. Gennem en række workshops har børnene udvalgt steder og fortællinger om det sted, de bor.

»Det er vildt spændende. Vi nyder at arbejde med musik og sang, Det er meget sjovere end at gå i skole til hverdag,« fortæller Sofie, Pernille, Astrid og Asbjørn fra fjerde klasse på Molsskolen.

Annonce

Det er torsdag formiddag i Knebel. De 23 elever på Molsskolens fjerde årgang knokler for at komme i mål med et specielt teaterprojekt med navnet »Mit Sted«.

Secret Hotel fra Aarhus står bag projektet med børn fra Mols og Gellerup. Børnenes egne fortællinger om livet i boligblok og landsby iscenesættes af professionelle australske og danske scenekunstnere.

Opfordringen er klar: Oplev to udgaver af Danmark, du ikke kendte før.

Den første del af projektet kulminerede lørdag 19. september i Gellerup. Her havde elever fra Sødalskolen i Brabrand skabt en vandring, der bragte børnene fra Mols og andre gæster rundt i boligområdet.

Den kommende weekend er det Mols-børnenes tur til at være værter.

»Gellerup var et interessant sted. Skolen var kæmpestor, og så havde de fede legepladser,« understreger Sofie, Pernille, Astrid og Asbjørn.

Secret Hotel har valgt børn fra Mols og Gellerup for at udfordre publikums fordomme. Det gælder ikke mindst blandt de voksne gæster, som får et indblik i bybilleder skabt på børns præmisser.

»Der er kun 40 kilometer fra Mols til Gellerup. Alligevel er der forskelle på eksempelvis det familiemæssige område. Omvendt ser vi også mange lighedspunkter i de måder, børnene tænker og handler på. Børneliv er ikke så forskelligt fra sted til sted. Forskellene ligger mere i hvilken position forældrene har og bliver givet i samfundet,« understreger Christine Fentz, kunstnerisk leder af Secret Hotel.

Christine Fentz med bopæl i Bogens på Mols er sikker på, at de kreative udfoldelser giver børnene vigtige værktøjer med i livet.

»Viden er ikke bare fakta. Det er også kompetencer i at skabe relationer samt kreativitet, og der bliver kunsten interessant som både værktøj og mål,« understreger hun.

Mit Sted i Knebel afvikles lørdag med vandringer kl. 11.30 og 14.00 efterfulgt af godt fra Slagter Kruses grill.

Initiativet er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kunstråd. Christine Fentz håber, at der fremover kan findes midler til at udvikle samarbejdet mellem eleverne fra Sødalskolen i Gellerup og Mols.

Annonce
Randers For abonnenter

Egons gamle gasfyr og resten af forstaden er røget bag i fjernvarmekøen: Disse tre landsbyer vil Verdo regne på i stedet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Med drone og HazMat-suits får beredskabet styr på branden i 100 ton affald: Se video af slukningsarbejdet her

Sport For abonnenter

Kniven for struben, bortvist cheftræner og parløb i toppen: De lokale serieklubber positionerer sig til slutspurten

Randers

Så du dem? Klatrere rappellede ned fra Amtsavisens tag

Randers FC

Lyt til Nørderiet: Hvem har været bedst og værst? Her er dommen over sæsonen i Randers FC

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Randers

Røgudvikling kan være sundhedsskadelig: Brand på affaldsterminal i Randers trækker forstærkning fra Djursland

Leder For abonnenter

Derfor er pressens kritik af Mette Frederiksens nye podcast det rene klynk

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Randers

Se video: Voldsom bilbrand sendte store mængder røg ind over motorvejen

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Alarm 112

Politiet var rundhåndede med bøder og klip til Motor Festival: 11 står til betinget frakendelse

Randers For abonnenter

De lander på placeringerne 21-30 på Amtsavisens magtliste: Mangemillionær startede sin erhvervskarriere i en garage i Nordbyen

Randers

Nu graves der: Om få måneder er forstadens gamle drøm om multibane, træningsområde og meget mere gået i opfyldelse

Annonce