Annonce
forside

Når chefen hedder Prince gør man sig ekstra umage

<p>Århusianeren Ida Kristine Nielsens drøm er gået i opfyldelse. Hun har nu spillet fast med sit store idol Prince i et lille års tid. I weekenden kan de sammen opleves i København.</p>

Århusianske Ida Kristine Nielsen har nu spillet bas for sit store idol Prince i et lille års tid. Tiden har budt på svære udfordringer, såsom at skulle lære 300 numre udenad, gæsteoptrædender af Stevie Wonder og Alicia Keys samt hotelværelser større end hendes egen lejlighed

Sidst, jeg talte med Ida Kristine Nielsen, var i oktober sidste år.

Annonce

Det var netop kommet frem, at hun havde fået tjansen som bassist for verdens mest funky popstjerne, Prince, og vi mødtes til en snak om funkyness og drømme, der rent faktisk går i opfyldelse.

NPG Music & Art Festival

Lørdag 6. august:
PRINCE (supp: LARRY GRAHAM) kl. 21.00
CHAKA KHAN kl. 19.00
RAPHAEL SAADIQ kl. 17.20
PALOMA FAITH kl. 15.40
NIKKA COSTA kl. 14.00

Søndag 7. august:
PRINCE (supp: MACEO PARKER) kl. 20.00
CHAKA KHAN kl. 18.00
JANELLE MONAE kl. 16.20
NIKKA COSTA kl. 13.00

Sted: 10-Øren, København
Billetter: www.billetlugen.dk
Mere information: www.npgfestival.dk


Prince

Prince er en amerikansk sangskriver og musiker, der har udgivet flere hundrede sange.

Hans musikalske stil dækker mange genrer, herunder R&B, soul, funk, rock, blues, jazz og hiphop.

Han blev indsat i Rock and Roll Hall of Fame i 2004, og musikmagasinet Rolling Stone rangerede ham i 2008 som nummer 28 på deres liste over ?The 100 Greatest Artists of All Time?.

Af hans hits kan nævnes Purple Rain, Kiss, Nothin? Compares 2 U, The Most Beautiful Girl in the World og Raspberry Beret.


Ida Kristine Nielsen

Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og både synger, rapper og spiller flere instrumenter.

Hun har været en af drivkræfterne i gruppen "Indigo Sun" og har været tilknyttet som underviser på Det Jyske Musikkonservatorium og Randers Musikskole.

Hun har desuden været på turné i Asien med popgruppen Michael Learns To Rock

De senere år har hun været en del af det store, belgiske world music-ensemble Zap Mama, der ledes af belgisk-afrikanske Marie Daulne.

Ida Kristine Nielsen udgav for tre år siden albummet "Marmelade" under navnet Ida Funkhauser.

Hendes nye album "Sometimes a Girl Needs some Sugar too" udkommer i september 2011 under navnet Ida Nielsen.

.

Der er nu gået knapt et år, og lige siden har Ida Kristine Nielsen turneret rundt med Prince, som i weekenden er danmarksaktuel med festivalen »NPG Music & Art Festival« på 10-Øren i København.

Bassisten fra Aarhus har oplevet ting, som kun ganske få musikere i verden får lov til.

Hun har spillet legendariske steder som Madison Square Garden i New York og for hundredtusinder af publikummer i Europa, Canada og USA. Til koncerterne i Los Angeles alene var der mere end 250.000 besøgende.

»Det har været fuldstændigt storslået. Nogle af min største helte har stået på scenen med mig,« fortæller hun og nævner blandt andre Stevie Wonder, Alicia Keys, Gwen Stefani, Whitney Houston - og en af hendes bashelte, Larry Graham.

Og så er der selvfølgelig Prinsen himself. Jo mere, Ida Kristine Nielsen spiller med ham, jo mere imponeret bliver hun over, hvor god han er, fortæller hun:

»Det er helt sindssygt at få lov til at stå ved siden af mit store idol og spille. Jeg vidste jo godt i forvejen, at han er helt vildt god, men altså - han er jo overmenneskelig god.«

Musikalsk har hele oplevelsen rykket hende et par gear op, mener hun.

"Når man har en chef, der spiller så godt, gør man sig virkelig umage,« forsikrer hun.

Men det kræver sit at blive Prince's nye bassist.

Prince har tidligere fortalt, at han skriver et nyt nummer om dagen. Om han ligefrem skriver så mange, er svært vide, men under alle omstændigheder har han et gigantisk bagkatalog af uudgivet materiale. Og det stiller kæmpe krav til hans musikere.

»Jeg skrev alle sangene op i starten, da jeg syntes, det var imponerende mange, men da vi rundede de 200, stoppede jeg,« griner Ida Kristine Nielsen.

Indtil videre har hun skullet lære omkring 300 numre udenad, og hun indrømmer da også, at jobbet hos Prince er hendes hidtil sværeste.

»Jeg har aldrig skullet huske så mange sange og arrangementer før, men omvendt er det jo super fedt at finde ud af, at man rent faktisk er i stand til det,« siger hun.

Bassisten har i det hele taget været på hårdt arbejde det seneste års tid. Ikke blot mellem koncerterne. Også under dem.

»Vi spiller aldrig to koncerter, der er ens, da vi jammer rigtig meget. Hvis vi er heldige, får vi sætlisten til lydprøven, men det er også sket en enkelt gang, at vi først har fået den en time inden, vi skulle på," siger hun og fortsætter:

"Hvis man så opdager, at der er nogle numre, som man ikke er helt skarp i, må man lige hurtigt nå at lære dem."

Ida Kristine Nielsen forklarer, at når publikum ikke opdager, at der rent faktisk bliver jammet en hel del, er det fordi, at Prince er så god til at styre bandet.

»Han er så god, at det hele alligevel bliver mega stramt. Men det gælder om at være på dupperne og holde øjne og ører åbne konstant,« siger hun.

Det siger måske sig selv, at ens liv bliver vendt en smule på hovedet, når man kan føje Prince til sin arbejdsgiver. Det er ikke kun livet på scenen, man skal vænne sig til. Det er også livet, der følger med.

»Hele mit liv er blevet opgraderet. Jeg bor nogle gange på hotelværelser, der er større end min lejlighed, hvilket er temmelig syret. Det er en helt anden verden, men selvfølgelig mega fedt. Jeg tror faktisk godt, jeg kunne vænne mig til det,« griner hun.

Når hun ikke spiller koncerter, rejser, øver eller laver lydprøver, hænger hun ud med de andre bandmedlemmer.

»Vi hygger os tit sammen. Så sidder vi for eksempel og udveksler musik. Jeg har verdens bedste forhold til trommeslageren, og ifølge ham trænger jeg til et større bagkatalog i amerikansk musik. Så siger han nogle gange »Ej, du skal lige prøve at høre det her!« Og så køber han noget musik på iTunes og spiller det for mig,« fortæller hun.

Da bassisten sidste år blev kontaktet af Prince, var hun i færd med at gøre sin egen plade færdig. Den blev imidlertid sat på standby. Indtil nu.

»Jeg har tænkt mig at gøre pladen færdig i næste måned, og faktisk kommer der allerede en single ud på iTunes om nogle få dage,« afslører hun.

Pladen udkommer under navnet »Ida Nielsen«, og titlen bliver »Sometimes a Girl Needs some Sugar too«.

Prince og Ida Kristine Nielsen kan opleves både lørdag den 6. august og søndag den 7. august på 10-Øren i København på »NPG Music & Art Festival«.

Festivalen udspringer af Prince' verdensturné »Welcome 2 America«, og Prince betegner den selv således: »Festivalen vil være vært for ægte musik af ægte musikere«.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce