Annonce
Digitalt

Test af Elipson W35: Når design og lyd går hånd i hånd

W35 fra franske Elipson er en flot højtaler, der på én gang er minimalistisk og bombastisk. Den er flot designet, men så snart musikken spiller, er man ikke i tvivl om, at det er lyden, der har været fokus på. Ud over at understøtte de gængse formater, wifi og bluetooth, er der også multirum med i pakken. Pr-foto
Franske Elipson skiller sig ud med multirumshøjtaleren W35, der ligner en planet – eller Dødsstjernen – og kan spille selv store rum op
Annonce

Elipson W35 er en ener. Højtaleren understøtter multirum via bluetooth og wifi, aptX og lignende formater og internetradio samt diverse streamingtjenester. Alt det er set før, men designet og lyden gør, at W35 skiller sig ud fra mængden.

Elipson W35 er på én gang diskret og minimalistisk designet med sin sorte overflade og kuglerunde form, på den anden side er det en højtaler, man lægger mærke til – når man først har lagt mærke til den. Og hvis ikke man ser den, når man går ind i et rum, er den umulig at ignorere, når den spiller.

W35 kan hænge, stå på en tripod eller på et møbel som her. I testen af højtaleren var det dog min oplevelse, at lyden er klart bedst, når højtaleren får lov at komme ud i rummet. Står den klemt i en reol eller op ad en væg, kan lyden blive for bastung og mudret - særligt hvis man spiller lavt, går det ud over oplevelsen. Pr-foto
Annonce

Dødsstjernen

- Det er jo Dødsstjernen! (fra Star Wars, red.)

Det var den umiddelbare reaktion på redaktionen, da den store – 35 cm i diameter – højtaler kom ud af æsken. Tung er den også med en kampvægt på 10 kg, men det er faktisk muligt at hænge den op enten med et væg- eller loftbeslag som købes ved siden af, eller at stille den på en tripod – som også købes ved siden af.

Jeg vil anbefale, at man enten køber tripod eller væg- eller loftbeslag. W35 kommer nemlig for alvor til sin ret, hvis den er trukket ud i det rum, den skal spille op. Hvis den står i en reol eller for tæt på en væg, bliver lyden for ”tung” for min smag.

Og det er synd, for W35 kan virkelig spille godt og højt. Elipson W35’s kuglerunde design eliminerer resonanser, og dens fire højtalere – to 25 mm silke dome tweeters og to 165 mm mellem-/bas-højtalere – drives af en forstærker på i alt 350 watt, og den kan spille højt og godt i stereo. Den kan sagtens spille et stort rum på +40 kvm op på egen hånd, men det er også muligt at kombinere den med endnu en W35 for endnu bedre stereo og lyd.

Annonce

Design og funktionalitet

Elipson W35 er en elegant og flot højtaler, der byder på god lyd med masser af power og et hav af funktioner. Du kan forbinde via bluetooth eller wifi, streame fra diverse musiktjenester og internetradioer og forbinde flere enheder i stereo eller multirum.

Højtaleren fortjener et godt beslag eller en tripod og også et større rum, da W35 kan lyde lovlig grødet, hvis den står for tæt på væggen eller skal spille lavt i et mindre rum. Den er designet til at blive vist frem og til at spille højt.

Pris og tilgængelighed: Elipson W35 koster 5999 kr., beslag/tripod koster mellem 799 og 1199 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce