Annonce
Debat

Når Region Midt spiller hasard med dit liv

Læserbrev: Er det rimeligt, at regionens ambulancer ligger og kører hjemkørsler af færdigbehandlede patienter og ikke behandlingskrævende ture, mens akut syge borgere venter og venter?

Regionens ambulancer kører hvert år cirka 15.000 af disse ture, men ture som disse kunne imidlertid have være kørt af liggende persontransporter. Det vil sige, at borgere i blandt andet store dele af Favrskov Kommune venter meget længere på en ambulance end i Randers og Aarhus. Helt galt er det i området Hadsten, Langå og Ulstrup. Her kommer ambulancen kun frem inden for regionens servicemål, som er 10 minutter, i omkring 40-50 procent af alle akutte ture, viser en aktindsigt foretaget af TV2 Østjylland.

Men er Region Midts folkevalgte virkelig tilfreds med dette?


Vi bliver nødt til at påpege det urimelige over for de folkevalgte i Region Midt.


Tilsyneladende er de ganske godt tilfreds, da regionens ambulancer, og hermed de østjyske ambulancer, samlet set lever op til deres servicemål, men kun fordi tallet bliver hevet op af responstiderne i Århus og Randers, hvor de når frem i 90-100 procent af alle udrykninger.

Det skal vi under ingen omstændigheder stille os tilfreds med i Favrskov. Vi bliver nødt til at påpege over for de folkevalgte i Region Midt, at det er ganske urimeligt, at borgerne i Favrskov ikke får den service, som borgere i Randers og Århus får. Slet ikke når regionens ambulancer ligger og spilder deres kvalifikationer og dyrebare tid på hjemkørsler.

Efter godt 20 år i ambulancetjenesten har jeg efterhånden en ganske god indsigt i, hvor Region Midt vil kunne optimere deres service over for borgerne i Favrskov. Derfor kommer jeg til at følge denne sag til dørs, indtil Favrskovs borgere igen kan føle sig trygge ved, at ambulancen kommer inden for regionens servicemål, når de bliver kritisk syge eller kommer ud for en alvorlig ulykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce