Annonce
Østjylland

Når skolen er lukket, har Sofaskolen åben

Anders Schunk sidder i Aarhus og laver undervisningsvideoer for børn i 0.-2. klasse på forlaget Alineas Sofaskole, der er et gratis tilbud for lukningsramte børn og deres forældre. Mandagens video er i skrivende stund blevet set tæt på 82.000 gange. Foto: Sofaskolen/Alinea
Det digitale undervisningstilbud, Sofaskolen.dk, giver de lukningsramte børn en anden måde at lære på, mens forældrene får et pusterum.
Annonce

AARHUS: Da skolerne for en uge siden lukkede, startede tanken om Sofaskolen.dk hos det århusianske undervisningsforlag Alinea.

Og der var ikke langt fra tanke til handling. Den virtuelle skole kom op at stå i løbet af weekenden, og siden mandag har børn og forældre hver dag kunnet klikke sig ind på den gratis undervisning i dansk og matematik.

For elever på mellemtrinnet og udskolingen foregår undervisningen live fra København, mens videoen for de mindste elever kan streames hver dag fra klokken 8.

- Vi tror, at de mindre børn har brug for flere pauser, og derfor kan man hente videoen, når man vil, siger Anders Schunk, der står for undervisningsvideoerne til indskolingen.

De små film bliver lavet i Aarhus.

- Lige nu er jeg i gang med at gøre en video klar til i morgen, fortæller Anders Schunk, der er læreruddannet og laver undervisningsmateriale på forlaget Alinea.

Sofaskolen

Sofaskolen kan findes på www.alinea.dk/sofaskolen

Her kan man også se ugens sofa-skema, og hvilke gæster der er på besøg i undervisningen. Fik man ikke set liveudsendelserne, ligger de også her.

Klokken 9.00: 4.-6. klasses undervisning går live på YouTube.
Klokken 13.00-13.15: 4.-6. klasse: Opsamling og feedback på YouTube Live

Klokken 10.00: 7.-9. klasses undervisning går live på YouTube
Klokken 14.00-14.15: 7.-9. klasse: Opsamling og feedback på YouTube Live

Mangler man noget at rive i, findes der også uddannelsesmateriale her:

Gyldendal uddannelsesportaler er gratis under karantænen: gyldendal-uddannelse.dk/

Alinea står også bag det kreative læringsunivers Villeby, der ligeledes er gratis. villeby.alinea.dk/

På Ereolen, der er bibliotekernes hjemmeside, kan du låne fem bøger gratis. www.ereolen.dk

Kilde: Folkeskolen.dk

Annonce

Et pusterum

Han fortæller, at undervisningen i dansk og matematik kan bruges som supplement til det materiale, børnenes lærere har sendt ud.

- Hver dag laver vi en udsendelse på ti minutter, der lægger op til aktiviteter, som tager 45-30 minutter at lave. Mange forældre vælger at bruge det som en aktivitet for børnene, mens de sidder hjemme og arbejder, fortæller Anders Schunk.

Tirsdagens undervisning handlede om geometri. Her skulle børnene tegne deres drømmehus ved hjælp af geometriske figurer og gå på jagt efter geometriske former i hjemmet, som de skulle tage billeder af og lægge op på Instagram under #sofaskolen.

Billederne bliver så vist frem i en senere udsendelse.

- Det er lidt en balance at lave noget, der har en faglighed, men hvor eleverne samtidig er selvkørende det meste af tiden, så forældrene kan få arbejdet lidt, siger Anders Schunk.

Det gratis tilbud fra Sofaskolen er blevet taget godt imod. 82.000 har hentet mandagens undervisningslektion for indskolingen, og tallene for de andre dage vokser støt hele tiden.

Sofaskolen kan besøges på www.alinea.dk/sofaskolen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce