Annonce
Sport

Næste års Tour de France rammer bjergene tidligt

Gonzalo Fuentes/Reuters
Allerede på 2. etape skal næste års Tour de France-felt op ad de første stigninger.
Annonce

Bjergrytterne skal have smurt kæden fra start i næste års udgave af Tour de France, der begynder i Sydfrankrig.

Ruten blev tirsdag præsenteret i Paris, og allerede på 2. etape skal feltet op ad tre stigninger og 3700 højdemeter i området omkring Nice.

Den første uge, der tidligere var reserveret til sprinterne, byder på to bjergafslutninger i et forsøg på at lokke de store navne tidligt i aktion.

- Vi har forsøgt at gøre det så spændende som muligt, men det er rytterne, der skaber løbet, siger løbsdirektør Christian Prudhomme ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der er altså lagt op til en Tour, der skal favorisere bjergryttere, ligesom det var tilfældet i den seneste udgave af det franske etapeløb, der blev vundet af den colombianske klatrer Egan Bernal.

I alt rummer Tour de France-ruten otte deciderede bjergetaper og 29 stigninger i fem forskellige bjergområder, og bjergene er spredt ud over hele løbet.

Seks etaper slutter på toppen af en stigning, men Tour-fans kommer til at kigge langt efter de mest sagnomspundne bjerge.

Hverken Alpe d'Huez, Mont Ventoux, Col du Tourmalet eller Col du Galibier er en del af løbet næste år.

Ruten indeholder kun én enkeltstart, som tilmed slutter på toppen af den seks kilometer lange La Planche des Belles Filles, der byder på sektioner med voldsomme stigningsprocenter.

Den 36 kilometer lange tidskørsel er placeret på løbets næstsidste dag, og det er her, næste års vinder vil blive fundet, inden Touren slutter på traditionel facon med paradeetapen til Champs-Èlysèes i Paris.

De 21 etaper strækker sig over i alt 3470 kilometer. Den 218 kilometer lange 12. etape er løbets længste.

Løbet bliver 107. udgave af Tour de France. Det begynder 27. juni i Nice og slutter i Paris 19. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce