Annonce
Mariagerfjord

Næsten 800 rejsende tog en tur med veterantoget fra Mariager

De rejsende kunne hygge sig i kupeerne, mens landskabet "fløj" forbi udenfor. Privatfoto: Asger Christiansen
De frivillige havde været i gang siden kl. 5 om morgenen for at få gang i de gamle damplokomotiver, da Veteranbanen søndag holdt årets store togdag.

Mariager-Handest: Veteranbanen slap alle sine hestekræfter løs i det årlige arrangement Den store Togdag, som blev afviklet søndag 11. august.

– Og det blev en rigtig stor dag for veteranbanen. Søndag transporterede vi ikke færre end 785 rejsende mellem Mariager og Handest. Det er et rigtigt flot antal, som vi er meget stolte af. Vi kørte i alt 16 tog på dagen og tilbagelagde sammenlagt 255 kilometer på sporet mellem Mariager og Handest, fortæller banens driftsbestyrer Jan Eriksen i en pressemeddelelse.

Veteranbanen havde alt sit køreklare jernbanemateriel ude på skinnerne: Tre teaktræsmotorvogne fra Triangel, der har mere end 80 år på bagen. Banens største damplokomotiv Nr. 3 fra 1928, diesellokomotivet M 5 fra 1953 fra Frichs i Århus, og som rosinen i pølseenden, skinnebussen Den røde Rubin fra 1952 fra Scandia i Randers.

Annonce
Alt materiale var på skinnerne på Den Store Togdag - inklusive den vakse røde skinnebus. Privatfoto: Asger Christiansen

Fire timers opvarmning

Mange rejsende havde pakket madkurven og kaffen og taget det med i veterantoget. De fleste var også inde og hilse på stationsforstanderen og postbuddet, der residerer i det gamle stationskontor på den fredede Handest station.

Allerede fra kl. 5 søndag begyndte veteranbanens frivillige på opfyringen af damplokomotivet. Det kræver omkring fire timers arbejde, før en sådan dampkæmpe med en vægt på 48 tons har tryk på kedlen og er køreklar.

Klokken 17.25 rullede søndagens sidste tog ind på Mariager station - og veteranbanefolkene kunne tage sig et velfortjent bad og en kop sen eftermiddagskaffe inden hjemturen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Året der gik i Randers 2019

Randers FC For abonnenter

5 ting vi lærte af skuffelsen i Silkeborg: Vild målform, mental nedtur og afgørende afslutning

Annonce