Annonce
Randers

Nørkler for gode formål

Kirsten Rasmussen fra Nørkleklubben ved Johannes Kirken i Vorup: "Klubben tjener penge til velgørenhed året igennem - og giver til jul blandt andet 5000 kroner til avisens julehjælp." Foto: Lars Rasborg

Nørkle- og Hyggeklubben ved Johannes Kirken i Vorup donerer 5000 kroner til avisens julehjælp.

VORUP: Når de over 40 medlemmer af Nørkleklubben ved Johanneskirken i Vorup mødes to gange om måneden, går eftermiddagen mest med snak og hygge. Men garnet kommer med hjem, så nørklerne har god tid til at strikke, hækle og sy deres tæpper, puder, strømper og andre stykker håndarbejde.

- Så i virkeligheden er vi både en nørkle- og en hyggeklub. Hyggen er absolut også vigtig, siger Kirsten Rasmussen fra Nørkleklubben.

Resultaterne af arbejdet bliver så solgt. Og pengene bruges hvert år på julehjælp. Både i kirkens eget regi og via andre randrusianske hjælpeforanstaltninger.

- Vi plejer at få i omegnen af 40.000 kroner i kassen i løbet af året, fortæller Kirsten Rasmussen.

Spejderne og Den Blå Paraply er blandt de organisationer, der gennem tiden er blevet betænkt fra Johanneskirken.

- Vi står en gang om måneden sommeren igennem og sælger vores håndarbejde på Østervold - og har de seneste to år også haft en enkelt sommerdag i Doktorparken. Så har vi vores egen julebasar første søndag i advent. Med mere, siger hun.

I år betænker Nørkleklubben Amtsavisens juleindsamling med 5000 kroner.

- For tredje år i træk, siger Kirsten Rasmussen.

Nørkleklubben har snart eksisteret i ni år. Og kom til verden, da Kirsten Rasmussen stod med en masse garn, hun gerne ville have brugt.

- Vi startede - og tænkte, at "går det ikke, lukker vi bare igen." Men det er altså gået helt fint nu i mange år, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Året der gik i Randers 2019

Annonce