Annonce
Randers

Nabo lugtede brand om formiddagen: Tog til fodbold og ringede 112 om aftenen

En beboer på Støvringgårdvej i Mellerup kan takke sin nabo for, at en brand ikke udviklede sig yderligere lørdag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

En underlig lugt gav anledning til hovedbrud for en mandlig nabo på Støvringgårdvej i Mellerup, før han fik opklaret årsagen og alarmeret brandvæsnet.

Annonce

Mellerup: Gode naboer er guld værd, og det fik en beboer på Støvringgårdvej bekræftet, da der opstod brand, mens vedkommende ikke var hjemme.

Naboen, der slog alarm kl. 18.15, lagde allerede lørdag formiddag mærke til en mærkelig lugt, som han ikke umiddelbart kunne placere ved gennemgang af sit eget hjem.

- Så kørte han til fodbold, og da han kom hjem igen, lugtede det stadigvæk, siger beredskabsinspektør Per Allan Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers om naboen, der derfor valgte at gå ind på nabogrunden for at se, om der skulle være noget dér.

- Og der så han jo, at ruderne var helt mørke af røg, og så ringede han 112. Der var ikke nogen hjemme, og derfor er det helt perfekt, at naboen reagerede på det, siger Per Allan Nielsen.

Annonce

Ukendt brandårsag

Støvringgårdvej består af sammenbyggede huse, og da brandvæsnet nåede frem, blev det konstateret, at udestuen var helt røgfyldt.

- Da der ikke var nogen hjemme, valgte vi at slå ruden ind, og så kan vi se, at der ligger en masse optændingsbriketter, der ligger og ulmer derinde, siger Per Allan Nielsen.

Briketterne af presset savsmuld blev smidt udenfor og derefter slukket.

Årsagen til branden er fortsat ukendt, men beredskabsinspektøren gætter på, at briketterne på en eller anden måde er selvantændt.

- Briketter brænder jo kun, hvis der opstår gløder, men hvordan det lige er opstået, er ikke rigtig til at sige. Umiddelbart var der ikke noget el eller andet omkring dem, så sandsynligvis har det været noget selvantændelse, siger Per Allan Nielsen, der har følgende råd til opbevaringen af briketter:

- De skal i hvert fald stå tørt. Hvis det er fugtigt omkring dem, ødelægger man dem for det første, og for det andet har savsmuld jo mulighed for at selvantænde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce