Annonce
Mariagerfjord

Naboerne og campingpladsen takkede nej: Nu kommer der alligevel flere autocamperpladser på Mariager Havn

Ved Mariager Lystbådehavn kan sejlklubben nu slette fem-tallet og erstatte det med en syv'er. Imod deres ønske må de dog stadig nøjes med et-døgns-begrænsningen. Foto Eva Maria Jørgensen.
Både Mariager Camping og naboer til Mariager Sejlklub er trætte af udvidelsen af autocamperpladserne på havnen i Mariager. Sejlklubbens formand gør det for turisternes skyld. Udvalgsformand ser det som et kompromis.

Først var der fem pladser. Nu bliver der syv. Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune har netop godkendt Mariager Sejlklubs ønske om at udvide med to overnatningspladser for autocampere.

Det sker på trods af, at Mariager Camping og naboer i nærområdet har udtrykt stor utilfredshed med udvidelsen.

- Vi ser det lidt som et kompromis, forklarer Jørgen Hammer, formand for Teknik og Miljøudvalget.

Sejlklubben havde nemlig oprindelig søgt om udvidelse på tre pladser samt mulighed for at forlænge fra én til to overnatninger.

Formand i Mariager Sejlklub, Henrik Nygård, vil ikke kalde det en sejr eller en fiasko.

- Vi gør det for at være imødekommende overfor de turister, som kommer til byen, siger sejlklubbens formand.

I de forrige somre har der kun henholdvis fem og syv gange været brug for ekstra pladser. Derfor mener han ikke, at kompetenceudvidelsen vil påvirke hverken udsigt eller konkurrenceforhold i særlig grad. For at begrænse udsigtsgener vil de supplerende pladser da også ligge der, hvor klubhuset fra Mariager Sejlklub i forvejen generer udsigten.

Anni Jensen, medindehaver af Mariager Camping, er meget træt af, at kommunen ikke har lyttet til deres frustrationer over pladserne til autocamperne. "Vi bruger penge og tid på at markedsføre byen og området, og så kan sejlklubben bare leje deres billige område ud omkostningsfrit," mener hun. Her ses hun sammen med ægtefælle og medejer, Kenneth Malgo Jensen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Ikke lige vilkår

Anni Jensen fra Mariager Camping er træt af tilladelsen.

- Det er jo ikke, fordi vi ikke har plads til de ekstra gæster herinde. Hvis der nu var 300 km uden campingpladser, kunne jeg forstå det, siger hun.

Hun synes ikke, der er lige konkurrencevilkår, når sejlklubben hverken skal betale skat eller moms af indtægten, og kommunen holder arealerne.

- Det var allerede et kompromis med de fem pladser, siger hun.

Udvalget for Teknik og Miljø vedtog 12. august udvidelsen med tre stemmer mod to. De to stemmer ønskede i stedet en udvidelse med tre pladser.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce