Annonce
Randers

Naboprotester har båret frugt: Betongenbrugs-firma får afslag på udvidelse

FJ Beton Genbrug har søgt om at udvide med seks hektar, men politikerne i miljø- og teknikudvalget har nu sagt nej. Foto: Annelene Petersen
Formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune, Frank Nørgaard (DF), bekræfter, at det var naboernes bekymringer, som for ham afgjorde, at FJ Beton Genbrug skulle nægtes tilladelse til at udvide til det dobbelte. Ansøgningen blev afvist med fire stemmer mod tre i udvalget.

Randers: Engang imellem kan det faktisk godt betale sig at protestere, hvis man synes, politikerne er i gang med at tage beslutninger, man ikke bryder sig om. Det har en gruppe naboer til virksomheden FJ Beton Genbrug i Borup netop oplevet et eksempel på. Som omtalt i tirsdagsudgaven af Randers Amtsavis var naboerne stærkt bekymrede over udvidelsesplaner hos FJ Beton Genbrug, idet de frygtede, at udvidelsen ville forværre de i forvejen store støv- og støjgener, som virksomheden påfører omgivelserne.

Torsdag i sidste uge havde tre af naboerne et møde med formanden for miljø- og teknikudvalget, Frank Nørgaard (DF), hvor de fortalte om og begrundede deres bekymringer. Forinden havde de indsendt underskrifter repræsenterende 35 husstande i området. Og anstrengelserne skulle vise sig at bære frugt, for på sit møde tirsdag besluttede udvalget at give FJ Beton afslag på ansøgningen om en udvidelse. Det skete med stemmerne 4-3 i en ret usædvanlig fordeling. For stemte Venstres Jens Peter Hansen samt de to socialdemokrater Anker Boje og Henrik Leth, mens formanden selv, Karen Lagoni (S), Anders Henrik Jensen (V) og Enhedslistens Frida Valbjørn Christensen stemte imod.

Indstillingen fra embedsfolkene i forvaltningen var ellers, at politikerne skulle give tilladelsen under forudsætning af, at en række betingelser, herunder etablering af regnvandsbassing og jordvolde omkring pladsen, blev opfyldt.

- Jeg skal gerne indrømme, at det, som gjorde udslaget for mig, var det, jeg hørte under mødet med naborepræsentanterne i sidste uge. Jeg har det princip, at når borgere henvender sig med et problem, så prøver jeg altid at sætte mig i deres sted. Det gjorde jeg også i dette tilfælde, siger Frank Nørgaard og tilføjer:

- Når det er sagt, vil jeg også sige, at en virksomhed som FJ Beton Genbrug er vigtig nyttig for samfundet. Sådanne virksomheder skal der være plads til, men det er ikke lige meget, hvor de ligger. Og på udvalgsmødet blev der talt om mulige, alternative placeringer, eksempelvis ved det tidligere Fiboværk i Ølst.

Glæde blandt naboerne

Beslutningen om ikke at give FJ Beton Genbrug tilladelse til at udvide til dobbelt størrelse falder ikke overraskende i særdeles god jord hos naboerne.

- Vi er meget glade og tilfredse. Stor ros til politikerne for at lytte og tage vores bekymringer alvorligt, siger talsmand for naboerne Paul Kristian Thomsen.

- Der falder en kæmpe sten fra hjertet. Så sent som i går (tirsdag, red.) stod jeg uden for mit hus og kiggede over mod virksomheden, hvorfra der rejste sig en kæmpe støvsky. Dejligt, at det nu i hvert fald ikke bliver værre, siger han.

Hos FJ Beton Genbrug deler indehaver Ole Funder Jensen naturligvis ikke glæden blandt naboerne.

- Det overrasker mig da, at udvalget afslår min ansøgning, siger han, men har ikke flere kommentarer, før han, som han siger, har fået det på skrift og haft lejlighed til at nærlæse begrundelsen.

Derfor har han heller ikke noget umiddelbart bud på, hvad han nu vil gøre. Dog undrer han sig over en udtalelse fra naboerne i tirsdagsavisen.

- De siger, de har talt en lastbil hvert kvarter, og det er da muligt. Men det kan ikke alle sammen være biler, der har haft ærinde hos os. I den absolut travleste uge i år, har vi haft 54 vejninger, og det bliver altså langt fra én hvert kvarter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce