Annonce
Østjylland

Nader sultestrejker foran rådhuset for bedre psykiatri: 'Den er helt gal med systemet'

Nader Ashkani har indledt en sultestrejke på rådhuspladsen. Foto: Jens Thaysen.
Nader Ashkani har indledt en sultestrejke foran rådhuset i Aarhus: Den er helt gal med systemet.
Annonce

AARHUS: Nader Ashkani føler ikke, hans søn har fået den hjælp, han har brug for af Aarhus Kommune, derfor indledte han mandag en sultestrejke foran rådhuset i Aarhus.

- Min søn er indlagt på psykiatrisk hospital med en række tunge psykiatriske diagnoser, men hjælpen kom alt for sent. Det groteske er, at man først får hjælp, når man er helt ude i tovene. Hvis vi havde fået hjælp før, kunne det være undgået, siger Nader Ashkani, der selv er kommunalt ansat og planlægger at opstille til byrådet for Socialdemokratiet.

Med sig har han en sovepose et liggeunderlag og en mikrofon med tilhørende højttaler, så budskabet kan komme ud.

Hvad vil du vil opnå?

- Det handler om langt mere end min situation. Psykiatrien er fuldstændigt nedprioriteret. Man taler om genopretning, men der er ikke afsat penge til det, siger han.

Nader Ashkan kan ikke forstå den måde, der prioriteres på i kommunen.

- Det handler ikke kun om penge, men om at få øjnene op for, at det er mennesker, det handler om. Jeg kommer fra en resursestærk familie, men nu sidder jeg her som en vagabond. Det er grotesk, siger han.

Der handler om langt mere end min situation. Psykiatrien er fuldstændigt nedprioriteret. Man taler om genopretning, men der er ikke afsat penge til det,

Nader Ashkani

Annonce

Afmagt og søvnløse nætter

Hvad skal der til, før du går hjem?

- For at være ærlig, så ved jeg det ikke. For mig handler det ikke om at få en bedre behandling, til min egen søn, han kan ikke få nogen bedre, end den han får nu. Det handler om, at man ikke i tide hjælper familier, der råber og skriger på hjælp, siger Nader Ashkan.

Derfor fortæller han nu sin historie på Rådhuspladsen.

Er sultestrejken et middel til at nå dine politiske ambitioner?

- Slet ikke, jeg kan blive smidt ud af partiet. Det mest groteske er, at vi godt ved, det er helt galt med systemet, men vender det blinde øje til. Vi tænker, det rammer ikke mig, men det gør det – også de resursestærke, siger han.

Er din mærkesag psykiatrien?

- Det er indvandring og flygtninge-spørgsmål. Men psykiatrien er blevet et personligt spørgsmål for mig, siger Nader Ashkan.

Bliver du ved, til du dør?

- Måske er det det, der skal til, før man forstår, hvor alvorligt det er. Jeg har mærket afmagt, søvnløse nætter og endeløse tårer. Jeg har fået nok af at ligge under dynen og føle mig magtesløs, siger Nader Ashkani.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce